Sötaste lill-killen

Sitter och tittar på One tree hill och blir helt hypnotiserad av den sötaste ungen ever. Nämligen lill-killen som spelar Haliey & Nathans son Jamie.

image189
Hittade ingen bra bild så denna får duga

Just när man trott att nörden i mig försvunnit...

I detta inlägg skrev jag om vilken facebooknörd jag är. Jag är fortfarande en facebooknörd men inte alls i lika stor utrsträckning längre. Man kan säga att det har lagt sig lite men nu kan jag konstatera att jag hittat något annat att nörda mig med. När jag sitter framför datorn öppnar jag ca var femte minut ett nytt fönster just för att kolla min mail. Då kan man tro att jag får mail ofta och är en viktig person men om sanningen ska fram får jag knappt några mail alls. Jag bara går in och konstaterar att jag antingen fått mail från H&M eller facebook eller i värsta fall inget mail alls. Dagarna går och jag börjar känna mig mer och mer tragisk. Anledning: jag kollar min mail och låtsas vara populär trots att ingen vill skicka något viktigt eller oviktigt till mig. Så det är bara att konstatera jag är både en facebooknörd och en mailfanatiker!

Panik!

Jag var nyss inne på studera.nu för att kolla min ansökan och ser att mina betyg ej skickats in. Ska skolan inte göra det automatiskt? Jag blir tokig, tänk om jag inte får plugga i höst för att jag inte har skickat in nånting. Det vore en mardröm. Paniken infinner sig!


Uppdatering: Jag har kommit på att jag inte har alla betyg än eftersom jag inte gått ut gymnasiet än förhoppningsvis är det så att betygen skickas då jag tagit studenten. Paniken har lugnat ner sig

Jag har äntligen förstått charmen med samhällsprogrammet

Efter tre år inser jag varför jag valde samhäll och inte natur. Visserligen är svaret enkelt; vi läser inte alls lika mycket matte eller naturkunskap. Jag har aldrig varit någon mattenörd eller naturkunskapsnörd heller för den delen. Om jag ska vara helt ärlig är det mina absolut sämsta ämnen. De är svåra, tråkiga och passar absolut inte för min hjärna. Jag har suttit och räknat matte nu lite på förmiddagen och jag säger bara: Hjälp! Jag förstår inte hur det kommer gå för mig på nationella provet den 9 maj vilket är väldigt snart. Det kommer vara en nära-döden-upplevelse för mig med tanke på att Matte B-nationella inte gick så bra och läraren sa "Jadu Bella. Detta suger ju." Så om någon tycker om mig kan de ju antingen hjälpa mig med matten eller helt enkelt umgås extra mycket med mig innan 9 maj för annars så kommer jag vara halvdöd.


Inte bara en utan två

image188
Snook
Är de inte heta de där grabbarna i Snook? Kan verka oväntat men ojoj vilka killar.

Eva & Adam

Jag är överlycklig nu på lördagarna. Anledningen är att de visar Eva & Adam på ettan. Det väcker gamla barndomsminnen. Det var ju någonting alla såg när man gick i 3an. Idag var det en bra kommentar att 2 veckors förhållande var ett långt förhållande. Det är kul att se hur ens värderingar ändras med åren.

image187

Ensam en lördag

Lördagkväll, jag sitter och halvt dör av rastlöshet. Trots min rastlöshet orkar jag inte ta tag i att göra någonting. Ensam är jag dessutom. Däremot ser jag fram emot att se på Eva & Adam om en halvtimme och kl 20:00 är det Chuck så jag har min kväll spikad. Men det vore kanske lite trevligt med sällskap, får hoppas min familj dyker upp snart så jag slipper vara ensam med en galen katt.


En dingding värld

Tro det eller ej men jag har varit i mitt barndomssamhälle Mogata nu på eftermiddagen. Det började med att jag skulle åka med min bror  från Norrköping så jag kunde stanna hemma men så följde jag med hela vägen ut till Mogata. Där har jag inte varit sen jag minns inte ens när. Dock blev inte min vistelse särskilt lång endast 1,5 timma men det räckte.

En annan lustig sak är att jag tycker om ett barn. Jag syftar då inte på en yngre person att gilla mer än vänskapligt utan jag syftar på mitt kära brorsbarn. Jag är helt kär i henne och idag så höll jag henne längre än jag någonsin gjort under de 6 månaderna hon har levt. Hon börjar bli tillräckligt gammal för att jag ska tycka om henne nu faktiskt. Sötast är hon i alla fall.

image186
Sötaste Thyra

Nu ska jag laga mat så jag får någonting i nyttigt istället för godis i magen. Hela världen är ju upp-och-nervänd nu.

Lägesrapport

Orkade inte gå till skolan idag med tanke på gårdagen. Var ganska jobbig dag igår om man säger så. Det är ju inte var dag man ser hela sin familj gråta och att se sin pappa gråta var det värsta. Jag har aldrig sett honom gråta förut och min bror var helt förstörd. Det är inte lätt alla gånger. Men jag har faktiskt gjort någon nytta här hemma idag och inte bara suttit ute och solat. jag har nämligen städat nästan hela lägenheten. Hoppas mamma och pappa uppskattar det när de kommer hem. Nu ska jag traska iväg till farmor och sedan ska jag se vad jag ska hitta på till kvällen. Om nån vill umgås med mig är det fritt fram att höra av sig!

En helt vanlig onsdag

Så tänkte man vara seriös på sin lååånga rast men när jag kommer upp och öppnar boken så inser jag att jag inte alls kommer ihåg hur man gör allt detta. Eller rättare sagt jag kan det säkert om jag anstränger mig men jag orkar helt enkelt inte. Jag tror jag letar upp en vän och sätter mig i solen istället sen ska jag puckla på Johanna på självförsvaret sedan hemgång! Wie. Imorgon är det ingen skola för min del. Skönt men av en anledning som inte alls är rolig. Men sånt är livet.

Min katt sprang ut igår fast han är innekatt men han är som tur tillbaka igen. Även om han hoppar på mig ibland och biter mig älskar jag faktiskt honom. Han är världens bästa katt.

Min underbara dag i bilder

Skola till halv 12, konfekthörnan, hem till mig och sitta i solen med Johanna. Underbart

Grattis bloggen

Jag insåg en sak. Jag har glömt säga grattis till min blogg som har fyllt 1 år. Eller det kankse inte riktigt är något att säga grattis för men jag gör det nu. Grattis!

Kärlek

Det var kärlek direkt. Jag är så kär så kär. Den är dessutom min så jag kan lukta underbart varje dag nu!

image179

Jag är inte alltid så dum som jag ser ut

Jag har gjort en upptäckt! Varför benämner alla sina pojkvänner vid endast första bokstaven i namnet i sina bloggar? Jag ska också börja kalla alla vid deras första bokstav.

Ett förtydligande: Jag syftar på alla i allmänhet inte alla pojkvänner som jag har ;)

Vårtecken

Solen är framme, gatorna är sopade, jag hade mina vita tygskor idag, min vårjacka är inte för kall, halva Nyströmska sitter ute på bänkar för att sola sig på rasterna och imorgon är planen att inviga Konfekthörnan, det är bara att konstatera att våren nu är här. Våren har vart här nån vecka här och där men jag känner att nu är det på riktigt. Det är trots allt snart maj och förhoppningsvis kommer ingen mer snö. Det enda säkra vårtecknet som jag inte sett så mycket av, vilket inte gör mig så mycket, är alla dessa par. Vårkänslorna kryper fram och så även alla par. Vissa är gulliga, vissa är mysiga och vissa är bara sjukt irriterande. Jag såg faktiskt ett par idag. De var fruktansvärt jobbiga, de hade stannat cyklarna mitt i cykelbanan och stog och nästan åt upp varandra. Jag kom knappt förbi och suckade lite småirriterat samt gjorde den klassiska blicken då man tycker folk är löjliga.

image178
För att göra inlägget mer intressant lägger jag in en vårig bild från vår grillkväll i april förra åretTv-tips!

Tv-serieBella har vaknat till liv igen. Nu har jag upptäckt charmen med den roliga serien Chuck som man kan se på lördagar kl. 20:00 i tv3. Skaparen är Josh Schwartz så det säger ju en hel den. För de som inte vet vem mannen är har jag bara en sak att säga, OC. Skulle inte vara en Bellaserie i vanliga fall men jag gillar den som tusan alltså. Jag gillar den så mycket att jag nu ska se reprisen eftersom jag missade avsnittet igår. Så enkelt det kan vara.

Plötsligt händer det

Någonting konstigt har skett! Jag har varit duktig för första gången på flera månader. Imorse klev jag upp två timmar tidigare än vanligt för att jag skulle till skolan på min sovmorgon bara för att vara duktig och göra klart svenskan med Hanna, sedan avklarade jag min släktforskning, tränade extra hårt på självförsvaret och sedan kom jag hem och det första jag gör är att plugga. Jag känner mig stolt över mig själv. Efter denna dag blev jag mindre stressad över studenten då jag insåg att det inte är så jättemycket kvar att göra. Jag är helt enkelt lycklig nu!


Pappacitat

"Jag måste bara fråga en grej Bella, är du och SB tillsammans eller?"
-Jag älskar min pappas uppriktighet och att han verkligen går rakt på sak.


Kvällens McDreamy


image177
Jake Gyllenhaal
Kan verka som en klassiker men mannen är ju ursnygg och charmig. Att han dessutom är en duktig skådespelare gör ju inte hela saken värre. Sedan passar han ju perfekt ihop med sockersöta Reese Witherspoon. Han är värd att bara nämnas.

Paniken har infunnit sig

Innan jag klev upp imorse låg jag och tänkte på att det endast är åtta veckor och en dag kvar tills jag tar studenten. Det vill säga 57 dagar. På dessa 57 dagar ska det hinnas med mycket kan jag lova. Men efter att ha talats vid med vissa mindre seriösa klasskamrater som hade ganska många fler rester än jag lugnade paniken inom mig ner sig. All denna panik kan ha börjat infinna sig då jag faktiskt fick svart på vitt att jag ska ta studenten. Jag har nämligen fått min studentmössa. Den är väldigt snygg måste jag erkänna. Men nu ska jag plugga på lite jag har trots allt inte så mycket tid kvar.


Borta bra men hemma bäst

Då var man hemma igen då. Italien var verkligen toppen. Det var så skönt att bara komma bort en stund och uppleva någonting nytt så man äntligen kan uppskatta sitt eget för en stund. Veckan har bestått av vitt bröd, sötsaker, en massa utflykter, jobbiga spanjorer och såklart en jätterolig avslutningsfest som faktiskt var alkoholfri. Det var verkligen roligt att se in i en italienares vardag som man faktiskt inte alls får göra om man bara är på semester där. Jag tänkte avsluta med en lista över mina egna reflektioner.

Italienare...
...äter oerhört mycket söta och onyttiga saker såsom kakor, bara vitt bröd, nutella och massa juice.
...är ganska dåliga på engelska.
...är högljudda och har helt kaotiska lektioner.
...kan definitivt röra på sig och släppa loss mer på sin kropp än vi svenskar.
...är otroligt gästvänliga och vill visa upp det bästa av sitt land och kultur.
...kör som galningar; snabbt, mitt i vägen och tar ut svängningarna jättemycket.

Ciao ciao Italia

Efter en rolig fredagkväll med kanske lite för mycket alkohol i kroppen och en lördag där jag mest tog det lugnt har jag nu kommit fram till dagen jag alltid tänkt är flera månader kvar till. Jag ska nämligen till Italien idag! Trots att jag måste vara klar med allt kl 15.00 så har jag fortfarande inte packat klart. Problemet är även att jag försöker få med mig hela min garderob med tanke på att jag inte vet vad man ska ha med sig. Men jag ser fram emot denna resa och det kommer vara fullt upp hela tiden. Dock kommer det kännas konstigt att faktiskt få träffa Italienarna igen efter nästan ett år av frånvaro. Jag har trots allt tur att jag faktiskt har träffat den jag ska bo hos vilket det är flera som inte har. Jag är ibland lyckligt lottad. Men nu ska jag tillbaka till packningen.

Arrivederci 

image176

En tragisk saga

Jag känner mig tragisk. Jag sitter här och spanar in bilddagboken. Ja man har läst rätt. Usch så meningslöst tycker inte om bilddagboken och så är det skitjobbigt att läsa när folk skriver mycket där. Skaffa en blogg istället. Men inte nog med att jag faktiskt gick in på sidan, jag kollade in massa fjortisars bilddagböcker som jag dessutom inte känner. Jag får skärpa mig för tragisk det börjar jag snart bli. Jag vill ha helg nu.

Upptäckter från en klok människa

När jag tittade på min läsarstatistik ser jag att det visst inte bara är jag som går ner mig utan även min blogg. Vad gör jag för fel?

Bella börjar bli vuxen

Jag har visserligen blivit vuxen i juridisk mening för 7 månader och 1 dag sedan men det var först i måndags som jag kände mig vuxen och stor på riktigt. Jag sökte nämligen högskola. Väldigt läskig grej att göra måste jag säga. Man kan nästan säga att de enkla knapptryckningarna kan påverka hela min framtid. Känns skönt att ha det i sina händer. Dock blir jag lite rädd och undrar vad jag gett mig in på med tanke på hur den lilla självdiciplin jag en gång hade har flytt iväg och all min  plugganda är som bortblåst. Känns betryggande att jag då kommer att göra ett kliv som jämförelsevis är mellan lågstadiet och gymnasiet i min studiekarriär. Denna termin har jag verkligen gått ner mig. Jag gör ingenting i tid, jag gör det lite halvdant och alla kommitéer jag är med i har jag börjat ignorera. Jag får skärpa mig helt enkelt. Men allt detta kan jag ta tag i när jag kommit hem från Italien. Jag ska bli en bättre människa, jag lovar.

"Hur gammal är din mamma? Min är 50+"


Härlig start av Soran Ismail och sedan är ju allas vår Björn med!

RSS 2.0