Jag vill också vara med på barty


Kunde inte somna igår så jag beslutade mig för att titta på Sunes Jul. Bjuder er på party-avsnittet. Se och njut.

Vi är nog dom vackraste jag känner

I lördags hade jag och Tanja bestämt oss för att vi skulle få i alla fall ett bra foto på oss. Jag tycker vi lyckades redan på stan.


Blir ni inte alldeles till er av avund eftersom jag och Tanja är så snygga här?


Du är så svensk bella

Tanja har nu påpekat flera gånger att jag är så svensk två exempel var att jag gillar peter jöback och att jag tycker att ett päron till farsa kan vara lite underhållande.

Svar på tal till Tanja: Varför tror du jag vill ha en svennebanan till grabb för? Jag är så svensk att jag måste ha någon som uppskattar Peter Settman och så ska det låta och att lyssna på peter jöbacks julskiva. Du har så rätt faktiskt men om man ska vara helt petig är jag ju en riktig uröstgöte. Inte så exotisk kanske.


Lussebullebak

Igår bakades det som sagt lussebullar i mängder. Jag tröttnade efter några stycken och såg på medan de andra snurrade till fina små s-liknande saker. Målet med baket detta år var att få de snyggare än förra året vilket inte var så svårt (se bild nedan). I år kunde man t.o.m. separera bullarna utan kniv.


Förra året. Notera hur fräscha jag och Tanja är på bilden.


Teamet i år. Ett år äldre, ett år klokare och med en extra person blev det bättre än förra året. (snodde för övrigt bilden från Tanja)


Saffran förgyller vardgen

Idag har jag och Tanja spenderat ca 250 kronor på saffran, vi tog nästan slut på coops lager med våra 8 påsar.

Bästa reklamen


Fruktansvärt rolig reklam från ICA, Dannys skånska säger jag bara...

Hittade en bild på facebook




Orkeslös

Är alldeles slut idag. Började dagen med att köa 1,5 timme för att få biljett till luciakraballen och dessutom köpte jag mig en liu-tröja för att jag skulle få köpa den där biljetten i förväg nu då. Detta tog på krafterna måste jag säga och därefter blev det att gymma vilket även det tog lite av energin. Nu sitter jag här och orkar inte ens ta ut soporna. Ibland önskar man att man kunde trolla fram lite energi.

4948

Så mycket har jag betalat räkningar för precis. Var ju fruktansvärt roligt måste jag ju erkänna.

Tisdagslyx

Igår hade jag och Tanja måndagsmys med middag hos Tanja och Johan därefter betedde jag mig och Tanja som två barnungar som skrev kärleksbrev och läste dåliga raggningsrepliker. Idag var vi mer vuxna, då hade vi matlagning hemma hos mig, blev en god gryta med ris, vuxen mat. Därefter har vi lyssnat på gammal musik från gamla goda 90-talet och drömt oss bort när Aaron Carter var snyggast i världen och man var superkär i grabben. Måste säga att min smak på män ändrats till det bättre sen dess och tur är väl det. Vi kom även fram till att vi var tvungna att skaffa fram lite snygga bilder på oss tillsammans då vi alltid ser superfulla eller döslitna ut på alla bilder så på lördag ska vi vara riktigt snygga och fräscha har vi bestämt.


Vill du ha nåt smeknamn eller?!

Igår var det som sagt flamman som gällde. Tanja the svamp och Bella the disktrasa var på gång. Petra kom och ville också ha ett smeknamn, det enda vi kom på var diskborste men det dög tydligen inte. Runt 21 begav vi oss mot flamman (det var sjukt mycket folk och stället var fullt men vi kom in) ingen kö precis när vi kom så vi satte oss och drack våra medtagna cider på en bänk. Jag och Tanja sög åt oss allt som hade alkohol och Petra satt och smuttade på sin cider och blev förvånad över hur snabbt vi drack. Vi började göra någonting som man absolut inte ska, vi hetsade Petra och efter ett tag rann bägaren över för oss och ut kom orden: Ville du ha nåt smeknamn eller?!

Lördag är lika med bästdag

Idag har jag fullt upp igen, älskar när det blir så. Då jag och Tanja gick på stan istället för att träna igår så blev det träning idag istället. Jag var sjukligt trött och mina muskler ville inte vara med mig idag men jag har i vilket fall som helst tränat. Om några timmar kommer familjen hit en sväng pappa ska få gå på hockey med bröderna vilket var farsdagspresenten för ett par år sedan. Det där med att ta tag i saker är inte riktigt familjens starka sida. Mamma kommer till mig och för tredje dagen i rad ska jag shoppa, denna gång på IKEA.

Kvällen bjuder på partaj då indieallsång på flamman står på schemat och jag får inviga min nya snygga svarta klänning.

Jag gräver min egen syndgrop

Jag var oerhört otaggad på att gå på föreläsning idag. Börjar prata med Tanja som även hon är det. Istället för att motivera varandra hjälper vi till att gräva varandras gropar ner i fördärvet. Vi kommer på motiveringar till varför vi inte ska gå och anledningar till att vi ska gå på stan idag istället. Först skulle vi träna också men det struntade vi i och nu blir det stan för hela slanten (igen, jag var på stan igår och kom hem med en klänning, en topp och ett par skor dock var allt nedsatt pris). Den bästa motiveringen kom från Tanja: Dagen blir ju så muppig om man går på föreläsningen.  Nu ska jag förbereda mig för en heldag på stan i mina nyaste inköp.


Grattis Tanja

Idag fyller min kära vän Tanja 20 år. Det blev fika för hela slanten vilket var mycket mycket trevligt. Grattis igen Tanpe/Tantor/Svampen.

Dagens i-landsproblem

Grey's anatomy och Paradise hotel går samtidigt, vad ska jag välja?


Hjärnan är lite före

Efter en heldag i skolan och ett freepower dance-pass därefter känner jag mig nu redo för att ta helg. Min hjärna är redo för helg fastän jag har seminarie imorgon och föreläsning på fredag. Imorgon har jag fullt upp då min kära vän Felicia kommer till stan så blir att hänga med henne och visa vad Linköping har att erbjuda, ska bli mycket trevligt verkligen. Därefter blir det firande av Tanjas 20-årsdag och detta innebär självfallet fika och trevligt sällskap. Jag ser fram emot morgondagen jag.


Hur gick detta till?

Ojoj, världen ler mot mig. Kom precis hem från en ganska soft datorlabb i statistiken kommer hem och ser att jag fått G på min marknadsföringstenta. Jag som gick först av alla, som inte hade pluggat fick G på marknadsföringen. Turen kanske vänder någon gång.

Bella talar ut

Jag gjorde precis ett erkännande för Tanja. Jag berättade att jag hela förra veckan hade matbrödssirap på min risgrynsgröt alltså inte vanlig ljus god sirap utan mörk matbrödssirap. Inte att rekommendera, från nu ska jag bara ha kanel.

Nu har jag allt...

...jag behöver för att klara ytterligaren en vecka.


Risgrynsgröt, kanel och clementiner.


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Ny vecka, nya tag brukar man säga. Då träningen uteblev helt förra veckan tänkte jag att jag skulle kickstarta denna med lite träning. Detta kunde jag ge upp ganska snabbt då jag insett att en sjukdom är på ingång. Igår började jag känna lite ont i halsen och mina ögon började rinna. Mina ögon rinner alltid när jag är sjuk så jag tänkte nej. Så nu ska jag vila upp mig så jag inte blir sjuk och jag ska pysa till hemköp för att köpa på mig risgrynsgröt &  tio kg clementiner, jag har gått och blivit en smula beroende av dessa små söta frukter. Så nu ska jag leva på risgrynsgröt och clementiner, det är allt man behöver för att må bra i denna värld. Förhoppningsvis bryter min sjukdom aldrig ut utan stannar vid rinnande ögon och jag-tror-snart-jag-blir-förkyld-stadiet.

Söndag

Söndag idag. Njuter till fullo av att jag är ledig d.v.s. jag gör absolut ingenting. Har inte riktigt gått upp än och det är en härlig känsla. Det bästa är att jag inte är bakis. Kvällen igår var sjukt fin. Jag och Rebecca åt middag och drack lite vin och sen kolla sex & the city.  Därefter tog vi oss två hus bort till Joanna och titta lite film. Alldeles lagom för mig kände jag. Jag återkommer när jag har något mer spännande att berätta.


Måste erkänna att vi var snyggare än såhär igår


Tänka sig så fel det blev

Insåg i mitt senaste inlägg att jag verkar vara en riktigt deppig typ som gärna tar till alkoholen vid svåra perioder med andra ord en alkoholist, så är icke fallet, var bara lite missnöjd med denna lördagen. Men nu är jag nöjd igen, var nog bara lite trött och hungrig när jag skrev föregående inlägg. Har även planerat kvällsplanerna så nu är jag nöjd igen.

Jaha

Jaha då var tentan avklarad då, får se om det går vägen denna gång, hoppas verkligen att det gör det pallar inte att göra ännu en makrotenta. När jag kom ut från tentasalen väntade jag mig att vädret skulle visa sig från sin bästa sida så jag skulle bli lite uppmuntrad men icke, det gick inte för sig minsann. Jag höll på att frysa ihjäl under den ca fem minuter långa cykelturen hem. Inte nog med att det var kallt det blåste och småregnade också. Är det detta som Sverige och Linköping har att erbjuda en lördag i november? Ja det är inte mycket att hurra för måste jag då erkänna. För tillfället speglar vädret mitt humör eller kanske är vädret anledningen till detta melankoliska humör. Ikväll tror jag minsann jag ska öppna min vinflaska kanske för att fira, kanske för att dränka sorgen vem vet.

Vem säger att man måste vara två?

Efter att ha städat lägenheten började jag med matlagningen samt duschade och dukade fint. Kände att jag behövde lite lyx till kvällen så det blev baconinlindad kyckling till middag. Precis innan jag avnjöt middagen släckte jag alla lampor, satte på älskade Il Divo (perfekt för romantisk stämning) och tände ljus. Jag älskar dessa stunder med mig själv när jag bara sitter där och äter och får lyssna på stämningsfull musik, något slags lugn kommer över mig helt enkelt. Nu avnjuter jag min choklad som smakar fint, bra smak av marabou och så har jag nu bytt musik till älskade Peter Jöback, ger mig en mer julig stämning med julmusten. Tror att kvällen kommer fortsätta vara underbar och längtar nu till Idol.


Jag lyckades inte fånga stämningen på bilden då jag var tvungen att använda blixten men det var fint.


Sista pluggdagen

Mitt mantra för dagen har varit; sista dagen nu kämpa på om du pluggar lite till behöver du aldrig mer plugga på detta igen. Fungerade i fem timmar. Sedan gav jag upp, orkade inte längre, tittade igenom boken tänkte nu ska jag förstå allt. Jag tyckte själv jag förstod allting som stog i boken så jag åkte till hemköp och införskaffade mig lite gott till kvällen, jag slog på stort och handlade både marabou vinter och en julmust. Eftersom jag har tenta imorgon blir jag hemma ikväll tänkte lyxa till det med en nystädad lägenhet och god mat, försöka förtränga att jag ska upp oerhört tidigt imorgon för att skriva tenta och låtsas som att jag själv valt en ensam kväll med idol.


Bara för att jag var lite fixad här kan vi låtsas att det är såhär jag ser ut idag. Kanske skulle sätta på sig finkläder nu när det är fredag och allt.


Vi klär av oss mera om ni skriker högre

Idag har jag fått bilderna från dammiddagen. Tyvärr får ingenting komma ut på internet (på männen alltså) men jag kan säga efter att jag har sett videon med CM flera gånger om är de numer mina nya idoler!


Lugnt och sansat bord innan stämningen blir galen


Stå på stolen var mer en regel än ett undantag


Det bjöds på mycket vin till maten


Helg, helg, helg

Nu kan man nästan kalla det helg. Vi har ingenting schemalagt imorgon och det verkar vara många som åker hem. Men jag, jag stannar kvar här i Linköping för jag har ju, som jag tidigare nämnt, tenta på lördag. Detta är helt och hållet mitt eget fel men jag tycker det är elakt av världen att straffa mig så hårt att jag nästan är ensam i denna lilla stad. Dock fick jag veta att Rebecca kommer att vara här också så jag har nu tvingat henne att umgås med mig i alla fall på lördagkväll. Vet inte om hon vill det men jag sa det till henne. Det gjorde i vilket fall som helst min dag som förövrigt varit dålig för jag har av okänd anledning varit på riktigt kasst humör hela dagen. Kan ha någonting att göra med makroekonomi men jag är inte helt säker.


Östgötska är nog världens vackraste dialekt (eller inte)

Var med min underbara vän Joakim igår och pratade med mamma förut. När jag pratade med jocke igår så pratade jag mycket mer östgötska än vad jag faktiskt brukar göra (tänk er alla som tycker jag har mycket dialekt hur jag pratade igår typ fem gånger värre än vanligt).  Har insett att när jag pratar med vem som helst i min familj eller av mina östgötska vänner använder jag mig av ord som är helt konstiga. Jag är en östgöte ända in i ryggmärgen och det slog mig att jag använde ett oerhört roligt ord när jag pratade med mamma. Ordet var rävgalen. Man ska gärna uttala det lite som rävgaawen. Jag tycker det är helt klart vad som menas med det nästan lika självklart som att säga att man får grönska på kläderna när man sitter i gräset. 


Risgrynsgröt ♥

Idag åt jag årets första skål risgrynsgröt. Det är nästan lika fint som lussebullar. Gissar att jag kommer äta många skålar risgrynsgröt i år, tror nästan det blir min föda fram till jul.

Jag ska plugga tills jag stupar

Just för tillfället ogillar jag makroekonomi, eller okej jag har aldrig gillat det om jag ska vara ärlig. Idag har jag, efter att ha snoozat 3 timmar, studerat detta ljuvliga ämne. Eftersom jag sist jag pluggade makro antingen var för trög eller helt enkelt lite väl lat så sitter jag här nu igen och svär över mig själv. Blir ganska enformigt att göra i princip samma sak en hel dag och försöka lära sig detta, men känns som jag har bättre koll nu än jag hade sist så pluspoäng till mig där. Fram till lördag ska jag säga hej då till mitt sociala liv och hej makroliv!

Omakligt

Igår när jag inte kunde sova beslutade jag mig för att se på tv en stund. Det var inte så mycket som föll mig i smaken men jag tittade en liten stund på femman och ser då det värsta jag sett på tv; silent library. Detta program går ut på att det är två lag med tre medlemmar i varje som tävlar mot varandra i att vara så tysta som möjligt, till saken hör även att de får olika "uppgifter" att göra och då vara så tysta som möjligt. När jag såg var det en kille som fick som en gasmask som man pumpade ut fislukt ur. Alla satt där o småfnissade åt hur roligt det var medan jag mest blev oroad. Hur fan kan man tycka det är roligt? Ett annat straff var att äta wasabi och killen sitter och kräks i tv vilket såklart filmas och bredvid ser man hur de andra tävlande halvt dör av skratt. Vem har så dålig humor och vem gillar att se på när andra förnedras på detta osmakliga sätt? Jag beslutade mig snabbt för att det inte var någonting bra på tvn och började plugga makroekonomi i ungefär 2 minuter innan jag tröttnade.


Lycka..

...är att hitta detta i sin väska dagen efter en fest.


Knäckebröden har en förklaring till varför de är där. Jag var nämligen överlycklig över att jag fick dessa efter den berömda knäckebröddansen CM hade på dammiddagen. Pennorna vet jag inte varför jag tagit med mig men jag har uppenbarligen använt dem då hela mina armar är märkta.


Känslosam

Jag sitter nu och gråter framför ensam mamma söker. Jag är en riktig känslig tjej alltså.

Första shoten,check!

Jag och tanja har nu tagit första shoten, kändes fint. Tanja the svamp and Bella the disktrasa gör comeback! För alla som undrar blev det den lila klänningen och kvällens accesoar är en svart cowboyhatt!

Klänningpanik

I min garderob hänger det en del fina klänningar som bara fått visa upp sig ungefär en eller två gånger. Ikväll ska jag på dammiddagen, en finsittning med westerntema. Jag har noll aning om vad jag ska ha för klänning ikväll.



Vilken av dessa tre ska jag egentligen välja till kvällen?


Världens i särklass bästa låt!

Idag på idol är temat världens bästa låt, när jag såg vilken låt Erik skulle sjunga kunde jag inget annat än att hålla med. När jag såg honom sjunga blev jag helt mållös. Jag älskar låten The show must go on.

Dålig diet

Min diet varade inte länge, jag har redan avslutat den. Anledningen är den att jag nu mår illa för hur mycket jag proppade i mig och vill kräkas vilken sekund som helst samt att min mage putar ut som om jag vore gravid. Jag tror jag ska gå till gymmet när det värsta lagt sig.

Jag har påbörjat en ny diet

Min nya diet består av godis till lunch. Känner hur jag får i mig alla viktiga vitaminer när jag tuggar i mig en geisha till detta dricker jag vatten.


Jag har seriösa problem

Jag hatar när jag får mina sömnproblem, den senaste veckan har jag haft fruktansvärt svårt att sova. Tar ungefär 1 timma innan jag faktiskt somnar och däremellan hinner jag vända mig 500 gånger och klia sönder mig på mina förbaskade utslag jag har över hela kroppen men som jag inte vet varför jag har. Igår somnade jag inte förän vid 2 och då kände jag mig helt förstörd. När jag vaknade upp efter 8 timmars sömn var jag totalt otaggad på allt. Ville inte plugga, inte träna, ingenting ville jag göra. Nu sitter jag här, har studerat lite grann men inte mer än så, jag funderar på att ta lite ledigt idag.


Torsdagsmys

Eftersom jag fick en sån julkänsla igår och Tanja är besatt av julen (haha) beslutade vi oss för att ha en kväll med glögg, saffransgifflar och Love Actually den bästa vinter/julfilmen genom tiderna. Imorgon är vi i princip plugglediga så vi lyxar till det såhär på en torsdag. Innan detta frosseri av underbarheter ska vi ha spanska och sedan träna. Kan bli en fin torsdag trots allt.

Lunchmisslyckande

Idag tänkte jag slå på stort och inte äta pasta och köttfärssås som jag ätit de andra dagarna i veckan. Jag tänkte då potatismos och fiskpinnar är ju gott, jag gör de mest perfekta fiskpinnarna man kan tänka sig, fixar lite ärtor till maten och så blir potatisen klar och jag ska mosa. Mosningen går fint tills jag ska hälla i mjölken, jag fick en hel sjö till mina 3 små potatisar. Detta resulterade i att mitt potatismos snarare ser ut som något som jag skulle spytt upp och maten ser minst sagt osmaklig ut. Men jag är inte den som är den och energi måste man ha så jag håvar in den kräkliknande maten och blir mätt och belåten.


Peter Jöback ♥

Jag fick en sån julkänsla av snön och när jag tände ljus var jag fast. Jag valde då att lyssna på underbara Peter Jöbacks julskiva, den känns faktiskt okej att lyssna på nu.


Det snöar ju för tusan

Ojoj när jag skulle gå till skolan idag inser jag till min förskräckelse att det snöar. Det är inte snö som stannar kvar på marken, utan det är helt onödig snö som bara kommer från himmlen och sedan försvinner. Om inte snön vore nog var det superkallt ute och allt jag ville var att komma in i värmen. Nu har snön slutat falla och istället ersatts av ett typsik novemberväder; kallt och grått.

Löjligt förtjust

Såg en stund på ettan förut och där visade de någonting från melodifestivalen. I det klipp jag såg var EMD med och jag insåg hur löjligt förtjust jag är i Danny. En riktig heting där, jag tror minsann jag är kär. Felicia jag tänkte även på dig när jag såg mannen.


Normal igen

Äntligen! I fredags fick jag ett ryck och köpte hårfärg så fick Tanja färga bort min urblekta hårfärg och nu ser jag ut som en människa igen.

Eftersom alla bilder på mig från i fredags ser hemska ut & att jag inte orkar ta en bild nu får ni inte se resultatet av min snygga hårfärg.

RSS 2.0