Jag måste skaffa en kamera

Jag äger en kamera, men den suger. Tar typ 100 år att ta en bild och jag gillar den helt enkelt inte. Jag tror jag har ärvt av mina föräldrar att vara totalt kass på att ta bilder. Alltid när jag är någonstans tar alla 100 bilder var och jag kanske får fram min kamera en gång om man har tur. När jag ska åka utomlands till hösten tänkte jag att det kan vara trevligt att ha en kamera som inte suger. Så nu måste jag investera i en bra nätt liten kamera, är det någon som har den minsta lilla aning om vad som är bra på marknaden nu? Om jag köper mig en kamera kanske bloggen dessutom blir lite roligare.

Utgång

Jag tog mig lite spontant till Norrköping igår för att umgås lite. Blev en utgång på otten på detta och jag hade riktigt kul. Var nästintill nykter och dansade loss på dansgolvet. Lyckades även att spräcka mina jeans, så nu har de efter 2,5 års tid lämnat mig men jag är lika glad för det.
Idag har jag hunnit med en vända på gymmet och så lite städning på det. Känns som det varit en bra helg.

Det tar på krafterna att shoppa

Idag gick jag ner till stan tidigt för att jag visste att det skulle komma löningsfredagsrush senare under dagen och jag säger bara att jag är helt slut i hela min kropp efter att ha burit på alla påsar. Jag var i stora shoppingtagen och det blev ett par tygskor, ett par träningskor, en träningströja, en vårjacka, ett par shorts och ett par solglasögon som fick följa med mig hem idag. Jag kan säga att jag är nöjd med mina köp men nu är jag trött och ska njuta av mina nya materiella ting.

Vilse i Lambohov

Idag beslutade jag och Tanja oss för att ta en promenad på ungefär en timma. Vi skulle dessutom hämta ett paket som jag fått till Lambohov, ingen av oss har varit där innan så vi gick vilse. Vår en-timmaspromenad blev istället dryga två timmar. Jag kan säga att jag aldrig vill besöka Lambohov igen.

Vad skulle ni gjort utan mig?

De senaste veckorna när jag har pratat med Tanja har hon börjat skratta ibland för hur jag säger vissa saker. Hon menar att man inte alls säger det så som jag gör. Efter en överläggning med mina östgötska vänner är vi överens om att man visst säger som jag gör för nu är vi i östergötland.
Ord som tanja tycker jag säger roligt:
Intersport - jag säger det med en höjning på e och sätter ihop ordet tydligen ska man säga det helt utan höjningar.
Playstation - kan inte förklara hur jag säger det men tydligen säger jag det roligt Johan och Tanja skrattade gott åt det. Johan sa t.o.m. att jag skulle säga ps istället
Kaviar - man kan bara uttala kaviar på ett sätt enligt mig nämligen kaaaaaviar tydligen är detta fel enligt min västmanländska vän.
Andra grejer som kan verka helt fel i andras öron
Pomme - nej inget s på slutet här inte!
Kartig - som göteborgarnas tyken
Gå dän - syftar helt på att man ska gå bort.
Jag och Tantor

Jag trivs med mitt slentrianaktiga liv

Mitt liv verkar ha hamnat på paus för det händer liksom inte så mycket just nu. Det konstiga är att jag känner att det är helt okej ändå. Jag trivs med mitt pausade liv. Det känns som att det bara är en raksträcka nu fram till sommaren och sen hösten i Alicante. Vad som i alla fall ska bli trevligt är att vi har "långhelg" denna vecka. Vi har nämligen ingenting schemalagt från onsdag kl 12 och det ska firas genom nyttig middag och tjejig film (Titanic eller The notebook). Vad jag ska göra resten av tiden är ännu oklart men jag ska i alla fall träna och försöka hitta mig en vårjacka.
Jag vill åka till Rimini igen och bränna mig på näsan

Brännskadad!

Jag sitter nu och har superont i min tumme. Jag skulle nämligen ta ut fisken ur ugnen så hamnar min tumme lite för långt upp i ugnen så jag bränner mig och det gör fruktansvärt ont. Visst jag sköljde med vatten innan men det var så kallt att jag fick ont av det så nu har jag fått en liten brännskada att visa upp, inte roligt alls. Nu hoppas jag att jag får många medlidande kommentarer så jag slipper dö av självömkan...

Långpromenad hoppas jag blir en stående punkt i veckorna

Har vart i halvt koma hela dagen efter att jag började morgonen med en långpromenad med Tanja och då med betoning på lång. Vi gick omkring i drygt två timmar och i slutet hade jag inte kontroll över mina ben längre utan de var helt slut så dagen har spenderats i soffan och sängen. Kvällen blir lugn ska såklart titta på så ska det låta och så får jag ofrivilligt lyssna på min grannes fest, de har redan värsta draget här.

Skynda att älska

Igår fick jag hem mina böcker och jag har redan läst ut Skynda att älska och kan säga att den var underbar. Alla som gillar Alex Schulmans blogg blir inte besvikna. Hans sätt att uttrycka sig gör mig avundsjuk och jag kan säga att jag grät som ett litet barn under bokens gång. Vad jag gillade var även att det var en så personlig bok och det var inga mörkande av saker och ting. Man får verkligen en bild av hur hans pappa faktiskt var. Att slutet av hans liv även var väldigt likt min morfars med sjukhus hit och dit gjorde att  jag nog blev mer berörd då jag själv varit med om ungefär samma sak. Att jag sett min mamma få uppleva samma sak att förlora sin pappa gjorde kanske även det att jag grät mer än om jag inte sett detta. Så jag kan säga att jag absolut rekommenderar boken till alla och om man gillar Alex Schulman ska man definitivt läsa den.

Fullt upp

Idag har jag tydligen klämt in alla veckans planer. Jag har nämligen beslutat mig för att baka, tvätta, städa och läsa drygt 100 sidor i min otroligt intressanta bok International economics verkligen en bok jag rekommenderar alla som vill ha ett sömnpiller. Helst av allt ska man göra allting samtidigt så att man utnyttjar tiden till max. Dock har jag bara läst hälften i boken och jag har tvätten och städningen kvar men men den som lever får se hur jag har lyckats med denna dag.

Oväntat

Nu har jag gjort någonting jag inte trodde jag skulle göra jag har nämligen beställt två böcker från adlibris som inte är facklitteratur utan rent skönlitterära böcker. Den ena är Jessica Anderssons bok när kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var och den andra var Alex Schulmans skynda att älska. Jag hoppas nu på bra läsning och kan meddela efter jag läst de båda böckerna om de är läsvärda.
Skynda att älska När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var
Båda bilderna är från adlibris hemsida.

Jag tänkte gå mot ljusare tider

När jag var hos frisören insåg jag vilken utväxt jag har och jag satt och skämdes över hur min färg såg ut. Så jag har tillbringat kvällen med att spana in hårfärger och tror minsann jag hittat färgen jag vill ha. Tänkte dessutom ha lite slingor i så håret får lite liv.
6.0 Mörkblond

Söndagstradition

Varje söndag ser i princip likadan ut för mig. Det spelar ingen roll om jag var ute dagen innan eller om jag bara tog det lugnt. Det jag gör är i princip att sunka ner mig så mycket det bara går. Hetsätande är även en stående punkt. När jag väl ätit tar jag mig en tupplur på ungefär en timma och sen blir jag inte människa på väldigt länge. Jag tittar sen på repriser på femman, att jag redan sett programmen på vanlig tid spelar mig ingen roll. Sen kommer den långa väntan på Wallander på fyran. Sådär ser ungefär alla mina söndagar ut och jag gillar det.

Besvikna...

Jag måste göra alla som trodde på en förändring besvikna för jag ser ungefär precis ut som förut i håret men det är kortare och mindre slitet. Idag ska jag för första gången hjälpa till med någonting i samband med min brors flytt. Känner att nu efter en sådär fem gånger kan det vara dags.

Nya glasögon


Vad tycker ni om mina nya brillor?


Klipptid bokad

Jag ska klippa mig idag och står inför samma dilemma som alltid, ska jag ha kvar håret som det är med bara en liten uppfräshning eller ska jag göra någon förändring? Har kollat igenom lite bilder från förr när jag hade en annorlunda frisyr för att se vad som en gång i tiden passat mig och jag har kommit fram till att möjligen snelugg kan vara någonting att satsa på. Var så längesen sist jag hade det.


Back in the days när man gillade fjortis-posandet. Bör jag satsa på sneluggen igen?

Jag ska spendera helgen i Sörping

Ikväll tänkte jag åka hem till mor och far. Var oerhört längesen sist jag var där och jag tror närmare bestämt det var i januari någon gång men i helgen då ska jag vara i mitt Söderköping. Innan laddar jag nu upp med att göra en omgång röda bönbiffar. Får se om det blir någon hit. Det jag vill komma fram till i mitt inlägg är att jag har lagat mat. Och inte någon köttfärssås nej jag har gjort bönbiffar. Lite cred för mig där...

Suntrip

Igår stod det fest på schemat. Och jag kan berätta att fest blev det verkligen. Efter en flaska vin och en cykeltur på Rebeccas pakethållare stapplade jag in på Kårallen i min härliga sommarklänning. Man kan säga att jag gick in i dimman samma sekund som jag klev innanför kårallens dörrar. När jag några timmar senare lämnade lokalen  halkade jag och skrapade upp mina knän så nu har mina ärr på knäna fått polare. Sen blev det sova och det första jag tänkte när jag vaknade i morse var "skjut mig ta slut på lidandet". Nu har jag löst problemet med lite McDonald's-mat så jag är äntligen människa igen. Resten av dagen ska jag spendera i soffan precis som innan...

Fredagsmys

Eftersom jag har tenta imorgon kl 8 och för att det bara går skit på tvn fram till halv tio då Solsidan är beslutade jag mig för att mitt fredagsmys skulle vara städ av min lägenhet. Så nu har jag rensat i badrumsskåpet, dammat, dammsugit, plockat undan och skurat hela lägenheten så den skiner. Kommer vara en fröjd att komma hem imorgon och känna att jag bara kan vara ledig och inte bry mig om städning. Nej nu ska jag återgå till att städa garderoben.

Tankar om dagen

Har inte pluggat alltför mycket idag men jag kör lite makro-style på mitt plugg denna gång. Det vill säga jag tänker mig att jag klarar tentan och jag ser framför mig hur noggrann jag är. Så idag har jag alltså studerat på förmiddagen och eftermiddagen har ägnats åt förberedelser inför morgondagen såsom inköp av alkoholhaltig dryck samt val av klädsel med tema Gotland. Jag har även hunnit med ett avsnitt av Schulman show och jag kan konstatera att jag inte gillar Gudrun Schyman men jag älskar Maria Montezami.
Såhär kommer jag gå klädd imorgonkväll..

Kom tillbaka fritid!

Jag kan säga att jag är på väg att ge upp. Jag vill mest lägga mig på sängen och självdö. Jag hade ett nervsammanbrott innan lunch för jag kände att mikro är så tråkigt och jag inte kan någonting. Sen tröstade jag mig själv med onyttigheter och det gick lite bättre. Vet inte hur det känns nu, känner mest tristess... Jag välkomnar gärna mitt riktiga liv på lördag!

Sommaren kommer till Linköping i helgen

I helgen blir det Suntrip och tema Gotland som gäller så det gäller att svida om till sommarkläder mitt i vinterns kyl känns som en evighet sen sist. Tanken på helgen får mig verkligen att kämpa med mikron så jag kan få fira av den på lördag!
Bara för att det var sommarvärme när denna bilden togs och för att jag önskar att Tanja var i Linkan i helgen...

Plugga, plugga, plugga

Har studerat idag. Måste erkänna att det var supertråkigt. Verkligen fruktansvärt tråkigt. Mikroekonomi kan vara ett av de tråkigare ämnena som jag läst. Kan vara en av anledningarna att det är just den kursen som jag har kvar från förra året också. Nej jag ska plåga mig själv fram till lördag så jag slipper den här tråkiga kursen.

Och vinnaren är...

I lördags skulle jag, Hanna, Felicia och Elin komma överens om vilken kille som var snyggast.

Bara hälften av oss gillade carl-philip eller zac efron så de fick inte vår utmärkelse
Även David Beckham och Patrik Dempsey (jag & Felicia var lagom sura för att denne inte vann)  dissades

Till sist kom vi fram till att Stefan Sauk var en riktig hunk!

Kan även tillägga att vi efter ett bra tag kom fram till att vi alla suttit och trånat efter Måns "mums mums" Zelmerlöw i melodifestivalen. Så för att ändå hylla mannen hade vi honom som bakgrund på våra mobiler hela kvällen.RSS 2.0