Salsa

Idag ska jag svänga mina svenska stela höfter på ett spanskt dansgolv. Jag ska nämligen prova på salsa. Önska mig lycka till!
salsa miami
Bild

Nöjd?

Kollar lite bilder från vår vistelse här i Alicante (kan meddela att det är högst 20 bilder) och hittar denna:


Kan man se mer nöjd ut för en glass?

Bortskämda?

- Det är så jobbigt med sandstrand
Jag och Tanja kollar på bilder från våra Grek-resor och tänker tillbaka hur skönt det var. En sekund senare inser vi att vi bor 5 minuter från en av europas finaste stränder men så är det ju det där med att det är sand, väldigt jobbigt.
vår fina strand, bilden ljuger lite den är mkt finare på riktigt

Bella ♥ webbtv

Jag har fått ett nytt beroende. Svensk webbtv. Då tvutbudet i Spanien suger ägnar jag i stället mina kvällar åt att kolla på svenska program för att stilla mitt tv-behov lite. Just nu följer jag kungarna av Tylösand, Idol, Doobidoo och inom en snar framtid kommer även Paradise Hotel följas slaviskt. Känner att min underhållningsnivå är på ungefär iq fiskmås men jag gillar det, gillar att kolla på lite hjärndöd underhållning. Igår höll jag på att kikna av skratt när jag tittade på de där kungarna, det är ju för roligt. När jag inte tittar på dessa klassprogram streamar jag och Tanja Gossip girl eller Grey's anatomy eller så ser vi på sex and the city mycket bra tidsfördriv.

Ibland har vi bra dagar

Idag har vart en riktigt bra dag. Vi har lyckats storhandla bra mat på Lidl (bye bye flingor), powerwalkat samt lagat oss en god middag. Middagen var ett projekt i sig, vi hade tänkt oss moussaka men vi hade små problem då vi inte har en ugnsform i detta hushåll, förstår inte kanske använder spanjorer inte sin ugn sen problem nummer två var att strömmen stängdes av efter ungefär 2 sek med både spis och ugn på. Så i stället kokade vi potatis, stekte köttfärs och aubergine detta blandade vi sedan i en kompott på tallriken. För att summera det hela var det riktigt gott, godare än det låter och än vad det såg ut.
Snodde bilden från Tanja

Tiiipsyyy

Mycket bra berusning just nu. Jag och Tanja köpte ett otroligt gott vin för en väldigt billig penning typ högt 3 euro idag och vi har gjort skäl för våna namn svampen och disktrasan och nu sitter jag och är härligt salongsberusad. Kvällen kan bara bli bättre för snart sk vi dricka sangria med Lena och Ricarda (tyskorna)!

Snygga svenska tjejer


Ikväll ska vi ta los alicantanos med storm

Jag har färgat håret!

Idag är en bra dag. Vår tvättmaskin fungerar, vi har köpt gott billigt vin och jag har färgat håret.
Skitful bild men man ser min hårfärg i alla fall

Reparationsdags

Idag kom äntligen vår älskade reparatör hem till oss. När han frågade om det fanns mer än gardinstången och tvättmaskinen som var trasig visade vi honom runt i lägenheten och pekade ut toaletten och persiennen, så snart hoppas jag att allt ska vara i gott skick igen. Känns som att vi kommer ha honom kvar här halva eftermiddagen men tur att Manuel kan snacka lite med honom så han inte blir alltför uttråkad.

Ikväll ska jag och Tanja dricka vin med tyskorna vi läser spanska med, ser fram emot det mycket

Vi vill om vi kan

För att få tillbaka lite positiv anda i min blogg igen kan jag berätta att igår lagade jag och Tanja lyxmiddag. Vi har under veckan haft en diet som innehållit cola light, baguetter, färdigrätter och ibland varvar vi med lite All-Bran flingor och efter fem dagar med denna diet kände vi att vi behövde lite riktigt mat. Så igår beslutade vi oss för att nu får det vara nog så vi slog på stort och lagade finmiddag bestående av potatis i ugn, något som liknar lövbiff och så grönpepparsås (från påse) dessutom hade vi faktiskt en sallad till detta. Idag ska vi gå till LEO som vi hyr lägenheten av och berätta om vår trasiga tvättmaskin sen ska vi fira med en glass, det är vi värda tycker jag.
Tanja var gladare än hon ser ut för den fantastiska middagen.

Nu har bägaren runnit över

Innan har jag och Tanja tagit alla våra fel med en klackspark men ikväll rann bägaren över och jag riktigt förbannad. Vår tvättmaskin släpper inte ut vattnet och vi har nu en halv insjö i vår tvättmaskin. Vi har fått stått och vridit ut våra smutsiga och blöta handdukar för att de inte ska surna helt. När jag skulle hänga upp en av mina handdukar ramlade den, såklart, ner på grannens tvättlina. Jag orkar inte med mer, varför kan inte vår lägenhet bara fungera som den ska? Varför måste precis allting gå sönder för? Nej jag längtar hem till Sverige där det mesta faktiskt fungerar.

Jag ska inte röra någonting här igen

AHHHHHH!!!!! Jag blir tokig! Idag såg vi att Manuel tvättade och vi har under hela vår vistelse här inte vågat tvätta då vi inte fattat vad nr 1-13 betyder så vi har helt enkelt undvikit tvättmaskinen, men idag frågade vi honom hur man gjorde och han förklarade. Detta har nu lett till att vi har 6 st genomsura skitiga handdukar. Vi har försökt TVÅ gånger dessutom och det är fortfarande samma problem. Smutsigt utan centrifugering, nu tänkte vi att kanske tredje gången gillt kan funka här. Men är det inte typiskt att allt jag och Tanja rör vid går sönder?!

Spansk tv

Som i de flesta länder förutom de skandinaviska dubbas allting och just för tillfället går hell's kitchen på spanska, mycket underhållande. Måste säga att Gordon Ramsey inte låter alls lika farlig på spanska, inte arg alls faktiskt.

Rättelse

Manuel som vi hela tiden trott är från Colombia är från Venezuela, hur kan man ta fel på de två länderna? Varför har Pablo och Héctor hela tiden sagt att han är från Colombia?

Vårt hem är nu ett hem för tre

Idag, mitt i mitt och Tanjas sex and the citytittande, beslutade sig vår Colombian att flytta in. Efter typ 10 minuters snack med honom kan jag säga att han verkar trevlig. Kommer nog bli bra detta, bara hans toalett kan börja fungera så han faktiskt får en egen toalett, tycker synd om kraken nu.

Kan någon hjälpa oss?

Idag när jag och Tantorini åt vår kvällsmat bestående av All-Bran och mjölk kikade vi lite på paketet och såg att det tydligen finns en sorts All-Bran som i Spanien heter Corazón de pasas och vi blev mycket nyfikna på vad detta kan betyda. Finns den varianten kanske i Sverige så någon kan lista ut vad det är för kul smak de där flingorna har?
Vi vet att:
Corazón betyder hjärta alternativ mittdel eller liknande och att pasas är russin. Är det liksom russinhjärtan eller vad tusan är hjärtat i russinen?

Till er mor och far

Eftersom mor och far meddelade mig innan jag åkte att de skulle vara nyfikna på hur jag bor kan jag nu visa bilder bara för er skull, ni andra får det också på köpet så titta och njut.
Vårt tjusiga kök, det enda rummet som är helt.

Mitt sovrum när jag hade gardiner och den hela toaletten, inga fel här...än

Vardagsrummet med världens minsta tv, dock roade vi oss med spansk tv härom dagen mycket spännande, vi fattade ingenting men mycket dramatiskt var det, dejtingprogram var det förresten det fattade vi.

Vårt hus samt utsikten från mitt fönster
Imorgon ska vi in till Alicante centrum med spanskaklassen så kanske bjuder jag på någon bild från "stan" då vi bor ju trots allt i "förorten" playa de San Juan.

Estoy hasta el coño de esto!

Okej för att uppdatera alla om ännu fler saker som är trasiga kan jag nu meddela att igår rasade gardinstången i mitt rum ner. Den är av trä och gick sönder så nu har jag inga gardiner i mitt rum, toaletten är fortfarande trasig trots att vi sagt till, reparatören har ännu inte ringt oss. På skämt sa jag till Tanja när vi åt kvällsmat att undra vad som kommer gå sönder idag, när vi gick ner för att slänga soporna upptäckte vi vad som var dagens problem; hissen. Det hände i helgen också att hissen typ stannat på nedersta våningen så man inte kan åka med den och nu har den alltså stannat igen. Kan även meddela att det är en nära-döden-upplevelse att bestiga alla trappor upp till oss då vi faktiskt bor på sjunde våningen.

Estoy hasta el coño de esto = jag är jävligt trött på det här! hittade det uttrycket när jag skulle leta efter nåt annat ord på c. Kan också meddela att coño betyder fitta, herregud vilket vokabulär jag besitter.


Min nerbrutna gardinstång, nej jag sover inte i den sängen, jag sover i en lite "skönare" säng som står långt ifrån fönstret.

Vi har internet!

Äntligen har vi internet. En dag fördröjt bara då Telefonica-snubben, som för övrigt inte var sen utan tidig fatta den förvåningen hos mig och Tanja, meddelade att han inte kunde komma in i nåt skåp för att han som har nyckeln till det skåpet bara jobbar till 15 så han fick komma tillbaka kl 9 i morse. Han kom 8.45. Men nu har vi i vilket fall som helst internet och både jag och Tanja är superlyckliga. Bjuder på några bilder bara för att jag nu kan.
Utsikten från vår balkong och hamnen i Alicante
Poolen jag och Tanja har simmat i varje dag.

¿Hablas español?

Idag borjade vi var spanskakurs. Ganska basic men rolig, kanner att jag behover friska upp minnet pa vardagsspanskan da man pluggat ekonomispanska de senaste tva aren.  Idag larde vi oss tex att boka en klipptid mycket viktigt kanner jag da jag nagon gang inom den narmsta tiden behover en. Vi laser tillsammans med fem tyskor och jag och Tanja kanner att vi knacker pa uttal da det later som de pratar tyska nar de pratar spanska, men trevliga verkar de vara trots sin tyska brytning. Maste aven meddela att jag lyckats ta mig igenom ett telefonsamtal med internetgubben pa spanska nar vi vantade pa sparvagnen i morse. Jag kanner att man blir stolt over sig sjalv for minsta lilla har. Var toalett ar for ovrigt fortfarande trasig och det ar nu man ar lycklig att vi har tva badrum i lagenheten.

For att inte alla ska vara jatteavis kan jag meddela att i helgen var det stralande sol har och vi hangde pa stranden och vid poolen men idag regnar och askar det, inte lika harligt.

Det enda jag har att klaga pa

Igar fick jag och Tanja ett mindre sammanbrott pa var lagenhet. Den ar perfekt ibland men ibland vill man bara ta sina vaskor och flytta darifran. Den ar sa himla spansk att man kan bli tokig. Allting gar sonder. Forsta dagen var det duchen och igar var det toaletten. Vi kan inte laga det heller blir tokig sa nasta gang var hantverkare kommer forbi kommer vi ha typ 100 saker som ar trasiga. For ovrigt kan jag beratta om senaste gangen han var hos oss.

Forst nar han knackar pa dorren ser han superforvirrad ut som att han kommit fel eller nat sa fragar han om vi ar fran Tyskland nar vi sager att vi ar fran Sverige andras han och blir valdigt trevlig. Sen gar han in till den trasiga duschen och pratar lite sen meddelar han att han ska hamta en ny duschslang samt ga hem och ata for det var ju mitt i siestan, mycket viktigt. Han meddelar att han ska komma om en timme efter tre dyker han upp, gar in i badrummet fixar och sager att han kommer om det ar nat fel igen bara att vi hor av oss.

Senaste nytt

  • Igar var killen fran Colombia och tittade pa rummet och han beslutade sig for att han ska flytta in nasta vecka, nar vet vi dock inte men det ar ju for mycket begart.
  • Vi ska borja en intensivspanskakurs pa mandag, kanske kan vi lara kanna nan.
  • Igar nar vi var superhungriga at vi pizza och blev halvt bundis med pizzakillarna
  • Vi har lyckats ha sonder en persienn och ett glas hemma men orkar inte saga till hyresmanniskorna for att vi inte vill verka for jobbiga
  • Igar kopte vi rosé for 2€ inte sa daligt, men vi borjar bli hobbyalkoholister om vi fortsatter med detta.
  • Vi har insett att vi ska bli stammisar pa den narmsta fruterian (det finns typ 20 st pa var gata)

Allt gar ovantat bra

Vi har annu inget internet men vi har fixat det sa nasta vecka nagan gang borde vi kunna surfa med Télefoncia vilket kanns bra. Idag har jag och Tanja haft en duktig dag vi har lyckats fixa ett spanskt bankkonto och aven ett spanskt telefonnummer sa nu for tiden ringer jag med orange och inte Telia. Kanns fint, vi har fatt gora allt detta pa spanska da de inte ar nagra stjarnor pa engelska men alla ar jattetrevliga mot oss och behandlar oss mycket bra. Var narmsta polare har nere ar han som har hand om uthyrningen av vara lagenheter och det ar inte som att vi yttrat manga fraser till varandra men han ar mycket trevlig och hjalpsam. Tjejen i orange-butiken var ocksà mycket gullig skrattade lite nar vi forsokte prata spanska med henne men det gick i alla fall vagen.

Imorgon kommer Héctor (var bundis) med en potentiell sambo. Tydligen en colombiansk kille som ocksà ska plugga pa FUNDESEM vi hoppas han ar trevlig sa vi kan fa oss en spansktalande kompis.

Tanja har satt pricken over i:et pa hur spanjorerna ar las det har.

Jag lever

Har annu inget internet hemma sa jag och Tanja sitter pa var gatas spelhall och internetar lite. Har haft otrolig tur med boende. Vi betalar 200 euro for en fyra med utiskt over havet och om det inte skulle vara nog har huset privat pool och tennisplan. Vi har utforskat stranden an sa lange och maste saga att den ar valdigt vacker. Skolan verkar ocksa bra och vi har fatt ett mycket fint valkomnande av Pablo. Tankte mest beratta det och jag hoppas vi far internet snarast sa kan jag aven visa er bilder.

Ursäkta tjatet...

...men imorgon åker jag till Alicante! Ger mig av från Östergötland ikväll, väldigt passande när kaos råder i tågsverige, mot Västmanland och Hallstahammar för ett besök hos Tanja. Men imorgon runt 7 så sitter vi där på planet mot Alicante kan knappt fatta det.

Party, party

Blev fest igår. En hederlig förfest a la knäppingborgsgatan blev det med mycket skrål och dansande, precis som det ska vara. Efter några timmar bar det av till Otten. Jag säger bara att det var en lyckad kväll och att jag kommer sakna Norrpan-brudarna massor.
Det där med självutlösaren är inte riktigt vår grej
Hos Elin finns det inga vinglas så där dricker vi vin i vanliga glas
Fia och Hanna var på gång

Det där med att packa..

Håller för tillfället på att packa inför min stundande Sverige-flykt. Det går ganska bra, men jag har bara kommit till kläddelen och den anser jag för tillfället vara den lätta delen. Kommer säkert få skämmas inför herr Pablo som ska hämta oss när jag kommer som århundradets tjejigaste brud med två väskor i storlek extremt stor, jag kanske inte får plats i bilen när han hämtar oss, skäms får jag göra då haha. Nej nu ska jag återgå till mina väskor, återkommer senare med bilder från bästa festen igår.
Jag med min respartner Tantorini känner att vi kommer göra succé hos de spanska männen

Era koncentrationstjuvar ni borde veta hut!

Nu uppdaterar jag inte på grund av min brist på självdisciplin utan på grund av mina koncentrationssvårigheter detta just för att det är typ 20 000 skitungar som härjar på biblioteket och då sitter jag i den tysta delen. Jag känner att Söderköping helt klart haft för många ligistjobbiga snorungar och jag säger att hälften vore nog. En fråga jag ställer mig är varför i hela friden bestämmer de sig för att hänga på biblioteket som ska vara en tyst plats och förstöra friden för oss normala och mogna människor? Måste även tillägga att de är skitfula med sina truckerkepsar (ja alla killar har på sig skitfula av samma märke men eftersom jag inte själv använder truckerkeps kan jag inte meddela vilket) och tjejerna med typ 1 kg foundation i ansiktet. De sitter och gör absolut ingenting alternativt sitter och kollar "roliga" klipp på datorn. Nej jag måste säga att allt var mycket bättre innan de kom och förstörde min dag nu kan jag inte längre tänka på spanska eller på Milton Friedman.
Såhär såg jag och Hanna ut i snorungarnas ålder, jävligt ojobbiga typer var vi

Duktig dag

Försöker denna fredag ta tag i mitt liv lite. Sitter för tillfället på Stinsen (biblioteket) och skriver min spanskakomplettering. Har en liten paus för tillfället då jag är lite trött på att läsa om Milton Friedman inte den roligaste gubben att skriva om kan man tycka. Men det går i alla fall bättre att sitta här och plugga än hemma så det är ju alltid något. Har även nu efter många om och men beslutat mig för vad jag ska rösta på och det är ju bra eftersom jag ska rösta idag när jag ändå är på Söderköpings enda förtidsröstningsställe. Jag känner inte att jag behöver vara alltför hemlig i detta så jag kan meddela att jag ska rösta så vi inte får en ny regering. Nej nu ska jag återgå till att jämföra krisen i Chile med dagens kris, mycket spännande.

Piffar inlägget med en skitful bild på mig för att ta upp rolighetsgraden... Dessutom var jag solbränd vilken nu är ett minne blott.

Han är tillbaka

När jag fick HMs höstkatalog för ett tag sen blev jag mäkta besviken över att HM-hunken inte var med men idag fick jag en liten katalog och han är minsann tillbaka snyggingen.
Bild

Rösta

I veckan måste jag rösta eftersom jag inte befinner mig hemma på röstdagen är det bra om jag gör det i förtid. Vad jag ännu inte bestämt är vad jag ska rösta på. Jag har verkligen ingen aning om vad partierna står för. Känns ju betryggande att en sån som jag faktiskt har rösträtt när jag inte har en aning om vad det handlar om. Jag skäms faktiskt det måste jag erkänna, men jag har i alla fall beslutat åt vilket block jag ska rösta på och det är ju alltid något...

Uppskjutarn

Jag har hela sommaren skyfflat ett problem framför mig. Jag har inte tagit tag i min spanskakompletering som jag haft sen juni på mig att göra. Hade jag varit smart hade jag gjort den när jag fortfarande kom ihåg några ord spanska och var inne i det jag skrev men icke jag väntar till sista stunden, som alltid. Grejen var ju att jag faktiskt skrev det där arbetet kvällen innan det skulle lämnas in så särskilt bra är det inte och om jag håller på såhär kommer det inte bli mycket bättre heller. Har försökt börja på skiten idag och jag har ungefär kommit till biten att jag ska böja om lite verb, det går inte snabbt detta kan jag meddela. Hela mitt huvud är lite av ett kaos nu men som man säger ordning är till för idioter. Ikväll ska jag lämna lägenheten för ett besök i storstan Norrköping för en visit hos Felicia längtar som tusan!

Jag och Felicia i våras, kan meddela att vi är lite mer solbrända nuförtiden

Endast en vecka kvar

Om mindre än en vecka får jag träffa min älskade Tantorini igen och om exakt en vecka så flyttar vi till Alicante.

Lite bilder

En liten bildbomb kommer här, men som jag sagt tidigare, det finns inget i mitt dna som gör att jag är en mästerfotograf.


Innan på planet, trötta och bleka


Mamma första kvällen, vår strand som vi typ bodde på och sen hotellet.


Andra kvällen beslutade vi oss att gå på paraplydrinkarna

Det är bättre att göra sig ful på bilderna istället för att vara naturligt ful


Sista kvällen
Nu orkar jag inte ladda upp mer bilder, kanske kommer en och annan dyka upp senare, den som lever får se.

Hemma!

Nu är jag hemma igen efter en helt fantastisk vecka på Rhodos. Bilder återkommer jag med när jag är på lite mer blogghumör. När vi kom hem var största fokus på att förstå allt som hänt här hemma, kanske har ni läst om en försvunnen 49-åring. Den mannen var en väldigt nära vän till min pappa så det är lite som det är men livet går vidare och jag känner verkligen med hans familj och tänker på dom. Denna vecka kommer fokus ligga på allt som har med Alicante att göra och allt praktiskt sen ger jag mig iväg på mitt livs största äventyr, jag kan knappt vänta längre!

Tänk igår var man klädd i kjol o linne och satt ute nu måste man klä på sig massa kläder om man vill gå ut utan att frysa ihjäl

RSS 2.0