Ensam på colonia

Är nu i min lägenhet i linkan. Känns helt underbart, dock en aning tomt. Det bästa med att man nästan är ensam på hela området är att man kan göra vad man vill. Jag kan låta hur mycket jag vill utan att någon bryr sig. Vad som är tråkigt nu när jag är i lägenheten är att jag inte ha någon frukost. Har gått och varit hungrig hela morgonen och nu tänkte jag laga till lite lax här hemma. Man tager vad man haver som kajsa varg sa.

Snyggaste katten i stan

Whiskas är en riktig fotogenisk katt. Detta är visserligen ca 2 år gammalt kort men kolla, han tar bilden själv.

Hur gick detta till?!


Denna bild hittade jag på Felicia och mig på felicias blogg. Vi ser otroligt normala ut på bilden för att vara oss, hur gick detta till?

En heldag

Idag har jag haft allt annat än tråkigt. Har haft en heldag på IKEA och jag hann även hälsa på min lägenhet lite snabbt och gud vad jag har saknat min lilla lya. Jag har saknat den så mycket att jag t.o.m. handlade lite fint till den så jag älskar den ännu mera än jag redan gör. När jag var på IKEA ringde Hanna och frågade om jag inte ville till Norrköping och fika lite, och jag är ju inte den som är den så blev en sväng på en sisodär två och en halv timme inne på Espresso House. Jag och Hanna har även löst nyårsplanerna så det blir Linkan på nyår känns riktigt, riktigt fint.

Nu får det vara nog

jag är superduperuttråkad!

Ibland förvånas jag

Idag gjorde jag någonting jag var tvungen till. Jag har alltid ångest inför detta besök. Jag har undvikit detta i sju månader nu. Jag talat självfallet om ett besök hos frisören. Varenda frisör älskar att klippa av mitt hår så jag knappt har något kvar och jag börjar nästintill gråta hur ful jag känner mig. Denna frisör gillade jag. Han sa vi behöver inte göra så stor förändring, du har en bra längd och det är dumt att ändra på ett vinnande koncept. Jag blev lycklig. Han talade även om för mig att jag hade bra hår! Det var det finaste någon sagt till mig på länge. Jag vet inte vad som hände men för första gången blev jag nöjd efter ett frisörbesök.

Juldagen blev en hit

Igår var det annandagen. Vaknade och mådde riktigt prima. Juldagen hade blivit riktigt lyckad. Jag, Hanna och Ylva styrde vår kos mot palace efter en trevlig stund på munken. Efter 30 minuters köande var vi inne i värmen och jag såg ut som att jag precis stigit ur duschen med mitt snöblöta hår. Alla andra såg oförskämt torra och fräscha ut men inte hindrade det mig. Några öl och shots senare begav jag och min ständige vapendragare Hanna mot Max. På vägen hittade vi en dyngsur Tim som stod och skakade så vi tog hand om honom så han också fick en burgare. Blev efterfest, som var en mintushot och Hanna som dansade och styrde över musiken, hos Tim i sörping.
Morgonen efter, alltså igår, hände det roligaste på länge. Markus som kommit instapplandes vid 5 hade blivit inlåst på toaletten och kom verkligen inte ut. Utanför stod en skrattande trio som inte riktigt tog situationen på allvar. Tim var sugen på pizza och ringde vi & ni och jag och Hanna stog mest och skrattade. Efter en stund kom husgubben och SÅGADE upp låset så Markus kom ut efter en timma. Jag skrattar bara när jag tänker på det.

Nörd

Idag kom min bror hem från Thailand. Han hade med sig ett par "nördglasögon" som jag provade.


Är jag inte snygg så säg..


Juldagen

Efter julen och möte med släkten blir det nu en tripp till mitt kära Norrköping. Får se vad staden har att bjuda denna afton. Planen blev ändrad och nu är det jag, Hanna och Ylva som ska göra stan osäker och vi börjar på Munken, får senare se vad som mer händer allt är möjligt. Vi ses i dimman gott folk.


God JuL


Tomten Bella önskar nu en god jul!


Vi är så fotogeniska av oss

Tanja skickade en bild på oss från Luciakraballen, vi försökte oerhört länge att få en bra bild. Denna är den bästa:


Det är precis som julafton

Vi har firat julafton idag. Riktigt mysigt om man går in för det ordentligt så känns det precis som att det är julafton på riktigt. Har vart en mysig dag och jag har blivit sådär mätt som man bara blir av julmat och julgodis. När julklapparna öppnades var Thyra en artig liten flicka och kramade om vår tomte som står under granen och sa tack tomten, även om det inte var hon som fick en julklapp. Därefter gick hon och pussade alla prydnadstomtar och tackade för paketet. Jag har minsann en artig brorsdotter. Imorgon ska jag mot Linköpingstrakten och fira jul hemma hos min faster för första gången i mitt 20-åriga liv, blir verkligen spännande.

Nu tänkte jag bjuda er på rimmet jag skrev till pappas julklapp:
Av denna klapp du ej blir klok,
men jag tycker den passar dig som är en riktig tok.
Klappen kommer från en stad som som du gillar
och handlar om några sportiga killar.
2007 fyllde någon hundra
vem? ja det kan du ju faktiskt undra.
Vi går tillbaka till den ökända vallen av koppar
jag lovar dig den bjuder på många kroppar. 
Så nu kan du minnas och du kan låta
och du kan även som gamle Ralf börja gråta.

Julklappen var en bok om Åtvidabergs FF, pappa blev lycklig.

Rimma

Idag har jag rimmat på min julklapp till far. Han får ingen fysisk present då det skett ett litet missöde men jag rimmar på klappen han kommer få i framtiden. Om jag får säga det själv är det ett riktigt bra rim. Har aldrig skrivit ett så bra rim, inte för att det är någon bragd att förbättra men jag har i vilket fall som helst rimmat. Stolt och nöjd är jag.


Klä granen

Att klä granen är precis som att bada badkar. Förväntningarna byggs upp att det ska bli så mysigt och härligt men i själva verket så är det skittråkigt. Idag tog jag på mig ansvaret att klä granen och jag kan säga att jag blev tokig redan vid ljusen. Dåligt tålamod och trassel var orsaken. Mamma räddade situationen och en fin gran pyntad med ljus, glitter och julgranskulor står nu i vardagsrummet. Nu är vi redo för julafton.  


Dagens outfit

Allt från stadium utom skor och sockar

Har suttit hemma hela dagen, när mamma kommer hem och säger att vi ska ut till tvättstugan, drog på mig detta och insåg efteråt hur jag såg ut. Tror det blir en trend.

 


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Har inte riktigt blivit som jag tänkt mig med min nyktra period. Har druckit mer alkohol än jag borde och ändå inte blivit alltför berusad. Igår gjorde malibou-cola och några öl att jag tog mindre kloka beslut men som jag tycker var oerhört trevligt ändå. Hanna har som sagt kommit till stan och detta firades med en kväll i gamla tider-stil. Efter att ha varit hos Elin och sedan suttit på Munken tills de stängde kl 1 var jag så sugen på att dra till Hugo, jag övertalade Hanna och mutade med att betala inträdet. Så jag och Hanna stog i kö i en evighet och våra fötter var frusna. När vi väl kom in var vi så bittra att vi minsann inte tänkte betala någon garderob inte så vi gömde jackorna under bord och satt på jackorna för att slippa denna stora utgift. På Hugo var det mest småbarn men vi lyckades träffa Henka och Tim under vår timma vi höll oss ute och det blev Max och svarttaxi hem till Söderköping. Oerhört fin lördagkväll. 


Mot Norrköping


Jag laddar för en kväll med Norrköpings finest. Nu kööör vi!

Jag älskar min andra bror också

Glenna om Nu är jag hemma:
Jadu lillasyster, det blir en fin jul i ar, 35 grader och en (eller flera) paraplydrink/ar pa julafton... hoppas inte du blir alltfor avis =)
Min andra bror, som även han fått riksmongogenerna, försöker få mig avundsjuk bara för att han är i Thailand och jag är hemma i exotiska Söderköping, självfallet är jag inte avis.

Nu är jag hemma

Efter en bilfärd i snöstorm tog jag mig till Norrköping och träffade flickorna. Blev en riktigt härlig kväll med partyalias och lite raki på det. Därefter begav sig de tre tappra själarna jag, Fia och Felicia till Hugo som inte riktigt välkomnade oss tillbaka med den bästa kvällen vi haft där så kl 1 tog vi taxin hem istället. Hoppas det visar sin bättre sida senare under december, kanske imorgon.

Idag har jag hållt mig i Norrköping hela dagen då världens bästa Hanna kom med tåget från Bergen och hon blev minst sagt överraskad när hon fick en välkomskommité på fyra personer på tågstationen. Tänka sig att jag inte träffat fröken på fem hela månader.

Nu sitter jag hemma hos mor och far och njuter. Blir en fin jul i år.

Och den mest förvirrade personen är...

... jag själv! Sitter nu och har noll koll på läget. Inte nog med att jag glömmer bort att äta, jag har ingen aning om hur jag ska ta mig hem idag. Mamma o pappa skulle hämta mig men nu är det snöstorm så kanske får det bli så att jag ska ta med mig alla mina grejer på tåget till norrköping istället. Jag vet inte heller vad jag ska ha på mig ikväll eller var jag ska sova. Jag glömde halvt bort att jag hade tvättstugan och min packning går lite si och så.  Jag vet heller inte vad jag ska äta dagen till ära. Hoppas allt klarnar om några timmar för då har jag ledigt i en månad!


Jag behöver tas hand om

Det är tur att jag ska komma hem till mamma och pappa för en tid nu. Jag känner att jag inte riktigt kan ta hand om mig själv efter 1,5 år som ensamboende. När jag vaknade i morse hade jag bara tanken på att göra klart det sista med skolan, tvätta och packa. Detta har lett till att jag nu, efter att ha gått till tvättstugan i snöstormen, kom på mig själv med att inte ha ätit frukost. Vissa dagar glömmer jag frukost andra kvällsmat. Känner att min näringsnivå nog ligger på botten efter all choklad jag istället stoppar i mig. Nej, i jul ska jag bara äta näringsrik kost... och lite julgodis.

Jag älskar dig också

Gary om Inte utan min cykel:
Du ser ju ut som ett riktigt riksmongo. :-)
Kanske ska söka till bonde söker man nästa år. :-)
Haha, jag dör av skratt när jag ser denna kommentar från min kära bror. Ja du vet att vi är släkt så riksmongogenerna finns hos dig också :P


Inte utan min cykel

Det är halv snöstorm i Linköping och det är relativt mycket snö på marken. Detta hindrar inte alla studenter att ta sig till campus med hjälp av sitt käraste färdmedel cykeln. Trots att hela cykeln är täckt av ett tjockt lager snö och trots att man knappt kommer framåt så ställer man inte cykeln och går till skolan, det är fruktansvärt slöseri med tid. Detta drabbade även mig imorse och det var svårt att ta sig fram i drivorna och ett par gånger var jag nära på att ramla av eller att köra in i någon själ som låtit cykeln stå hemma.


Enda bilden jag hittade på mig och en cykel, detta är från i somras då jag var bonde och cykeln här hemma i Linkan är inte fullt så fräsig som den på bilden.

Konstateranden

Nej jag dog inte däremot gick det upp små ljus under passet:

♣ Bodypump är bra för min stela svenska kropp. Jag ska stå där stel och inte tänka så mycket, upp och ner med stången på olika sätt. Inte så svårt ens för mig.

♣ Bodycombat är ingenting jag någonsin vill gå igen. Konstigt pass med massa luftrörelser och hopp.

♣ Bodyjam förstörde min tanke att jag trots allt har hyfsad kordination och är helt okej på att dansa. Jag genomförde inte ens hälften av detta pass då jag kände mig patetisk som försökte och till slut bara tittade på.

Imorgon är det presentation på statistiken och sedan är det bara ett seminarium kvar på torsdag sen är jag LEDIG!


Det gäller att hålla en jämn nivå

Då jag inte tränat på över två veckor tänkte jag nu slå på stort och träna ett pass som är tre pass vilket blir 90 minuter träning för min otränade lilla kropp. Campushallen slår på stort och har först 30 min bodypump, därefter 30 min bodycombat och sen sist kommer 30 min bodyjam. Så om jag inte hört av mig innan åtta ikväll har jag stupat, alternativt inte har någon kraft kvar så jag ligger som en förlamad person i sängen och glor på tv.

Idag är ingen vanlig dag..

... för det är Fias födelsedag. Detta firar jag genom att ta eftermiddagen ledig. Gick snabbt med gruppen så jag ska nu i eftermiddag bara ta det lugnt. Kanske träna lite, kanske åka ner på stan en sväng, möjligheterna är oändliga. Idag gillar jag att vara ledig, fråga mig igen om två veckor och jag kommer klättra på väggarna och troligen har min rastlöshet slagit till, men just för idag är det underbart.

Min dröm

Istället för att åka direkt hem till min lägenhet beslutade jag mig för att gå till Petra och ta en promenad genom Valla. Efter en stund i villaområdena blev vi riktiga snokare, tittade in i allas hus för att se hur fint de bodde och vi kan konstatera att de nya husen precis vid vallaskogen är perfekta hus för en familj med två barn, så ska jag bo om tio år. När vi sedan sett alla hus vid Valla beslutade vi oss för att ta andra sidan malmslättsvägen och när vi kom till lägenheterna vid statoil såg vi vår dröm. Helt paralyserade blev vi och troligen kommer vi båda drömma om denna underbaring. Tänk er superhögt till tak och etage. Så såg den ut och den såg riktigt lyxig och dyr ut. Från nu ska jag alltid gå och beundra den lilla titt man fick på den där lägenheten.


Underbart!

Det bästa med julen är att ALLA kommer hem från alla sina hörn. Igår kom Fian hem från Nottingham och ännu har jag inte träffat tösen men jag hoppas på snarast. I veckan (minns inte riktigt vilken dag då min kära vän varit lite otydlig) kommer Hanna hem från Bergen och jag är lyckligare än lyckligast att få träffa världens bästa. På torsdag har jag planen på att lämna Linkan och börja umgås med "gräsmattan" på heltid igen för en månad i alla fall. Blir en sedvanlig utgång på Hugo på torsdag och jag är så himlans glad att få träffa människor jag inte träffar alltför ofta längre.Hittade ingen bild på grabbarna Oscar och Hannes men de ska också få privilegiet att träffa mig, vare sig de vill det eller ej.


Jag får trots allt ett luciatåg

En dag för sent får jag se ett lucia-tåg. Världens sötaste lilla pluttunge Thyra ska gå luciatåg på dagis och självfallet måste faster Bella vara där och beskåda detta.

Lucia

Jag känner en saknad efter att se ett duktigt fint luciatåg som man fick se när man gick i skolan. Det enda luciatåg jag fått uppleva i år var i fredags då röda arméns gosskör kom och sjöng luciasånger med rysk brytning. Det var inte det mest stämningsfulla luciatåg jag sett i mitt liv om man säger så. Jag får nöja mig med att jag hade nyhetsmorgon på i bakgrunden och Adolf Fredriks-musikklass sjöng flerstämmigt.

Har jag inte ändrats någonting?

 
Nej dessa bilder är inte tagna samma kväll trots samma frisyr, min och klädsel. Bild nr 1 är tagen för ungefär ett år sen. Inte har jag då förändrats.

Så var man ledig då

Så var man ledig idag. Det jag uppsakattar mest med att vara ledig är att sova på morgonen, att slippa väckas av alarmet på mobilen, även fast jag försökt lindra det hela genom att ha en grymt bra alarmsignal. Men nu sitter jag här, utan frukost dessutom, och känner mig lite rastlös trots att jag bara varit vaken i en halvtimme. Vad händer egentligen hela dagen?


Tänkte piffa till inlägget med en bild från igår som jag nu lånade från Petra.


jag vill vara ledig, ledig, ledig

nu har jag en hel helg att vila upp mig på inför nästa vecka! Lycka kallas det. Har hunnit med massor idag och snart ska jag bege mig mot petra för att ladda upp med glögg innan elins lilla jul.

Kontraster

Igår bjöd KPMG på italiensk lunchbuffé och föreläsning idag bjuder jag mig själv på blodpudding utan tillbehör och Westlife.

Idag är en bra dag

Snart är det helg på riktigt. Imorgon är det fredag och då kommer "den oerhört produktiva och seriösa gruppen som aldrig facebookar eller chattar med varandra" ha lämnat in statistikrapporten som vi troligtvis varit sist att bli klara med. Dessutom har jag lämnat in mitt spanska-pm som jag varit tvungen att på kvällarna, när jag helst av allt skulle vilja ta livet av mig efter en heldag i skolan, suttit och skrivit på för jag var för lat och dålig när vi faktiskt läste spanskakursen. Jag har även skrivit en dugga på en timme och jag kommer känna mig duktig som faktiskt klarat av denna vecka. Kvällen bjuder på ELIN players lilla jul med julbord och enbart alkoholfria drycker, jag ska inte dricka en droppe alkohol fram till juldagen. Idag känns det bra, jag ser slutet i tunneln och det känns som att jag har lite energi kvar efter att ha suttit och skrivit rapport och flamsat i skolan i åtta timmar. Nu ska jag skriva klart det där pm:et som jag helst av allt vill glömma.

Jag ursäktar mitt dåliga humör

Idag är det tisdag. Andra dagen på veckan, fyra dagar till fredag och helg. Denna dag har varit i samma stil som gårdagen. Var i skolan från 8 till 17, det är meningen att vi alla dagar ska vara det, eftersom det handlar om heltidsstudier, det händer sällan att jag är där så länge men denna hösten har det hänt mer gånger än hela förra året. När jag kommer hem från skolan är jag alldeles orkeslös och vill helst av allt lägga mig ner och stirra i taket men icke det går inte, måste ju äta och ha mig också. Det enda positiva med tisdagar är att det är en oerhört bra tvdag, först ugly betty och sen desperate housewives, det räddar mig för tillfället.

Jag skulle bli ännu lyckligare av lite choklad också.

Tunnelbanetankar


Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag älskar tunnelbanetankar.

Måndagsångest

Skolan tar kol på mig, vill bara ha roliga saker att se fram emot nu så jag kan fortsätta fram till jullovet. Alla som vill roa mig får gärna höra av sig. Genast med en gång innan måndagsdeppen tar över hela mig.

Satan gav mig en julklapp

jag är säker på att det är satans påhitt att jag ska må som jag gör idag. Jag är i princip döende och kan inte kliva ur sänge, tur att tvn kan roa mig så bra idag. Dock kommer jag troligen dö av svält håller på att hungra ihjäl.


December 09

Ingen kommentar. Så mycket som att jag kommer inte sätta på mig min overall på vääääääldigt länge kan jag säga. Jag kan inte bete mig.

Äntligen

Jag har för första gången i mitt 20-åriga liv köpt alla julklappar jag ska köpa innan den andra advent. Idag gick jag på stan och beslutade mig för att jag nu skulle köpa julklappar till familjen. Hem fick jag massor med julklappar som nu är under min lilla gran. Om det är bra julklappar kan jag inte avgöra förän alla öppnat sina och ler sådär som bara familjemedlemmar kan göra på julafton (dagen innan för vår del).

Good girls go bad


Grym låt. Den vill jag dansa järnet till ikväll!

Dagen efter en kravall

"de som vill veta hur luciakraballen var får kontakta mig personligen. Ingen jag helst vill prata om men man kan säga så mycket att jag inte var cool precis. Jag stryker ett steck över det och fokuserar på nästa år..." december -08

"Alla som var där kanske undrade var var Bella med sin snyggisoverall igår? Man kan säga att jag var taktisk skulle inte gå för hårt så jag var mogen och gick och la mig. Det finns ju en morgondag också. Ikväll är det fest igen så man kan ju inte festa livet ur sig. Så de som undrar jag låg hemma i min säng och sov när ni andra var på UK." maj -09

"Vaknade upp och mådde fint. Den hälsosamma stilen (inte nyttigt att vara uppe för länge) fungerar för att slippa vara bakis i varje fall. Misslyckades med att ta mig till festen denna gång också, tror inte att i:arna fixar bra fester med tanke på att det bara är deras festen jag faktiskt inte går på. När jag gick till badrummet imorse står där en matlåda i duschen, inte var dag det sker. Återkommer med en bild senare. Ikväll kommer mina underbara vänner österut ifrån då ska jag inte somna i duschen i varje fall." september -09

Allt detta är skrivet dagen efter mina kravaller vad kommer stå under december -09 tro? den som lever får se.

Min nya bakgrundsbild


Såhär glada ska vi vara imorgon (notera att jag ser längst ut för en gångs skull)


Hur mycket satsar ni?

Det vankas kravall (om man ska vara helt ärlig kraball) och overallen ska på. De två senaste gångerna jag försökt mig på att festa till det i min ovve har det gått sådär, somna i duschen och matlåda på samma ställe är redan avklarat. Hur ska jag toppa denna tillställning? Kanske borde jag överraska och faktiskt komma till kårallen. Luciakraballen är faktiskt den enda kravall jag har gått på, visserligen gick det si och så med den gången men imorgon tror jag overallens förbannelse försvinner.
Hur mycket vågar ni satsa på att jag går till kårallen imorgon?
...bara för jag har ovven på mig och för att rebecca svikit sin vackra, vita ekonomoverall.


Julklappskväll

När man har en bror som jobbar på Stadium har man privileget att gå på julklappskväll efter stägning och därmed få 30% rabatt på hela sortimentet. Igår ägde denna kväll rum och jag handlade inte en enda julklapp då alla jag ska handla julklappar till befann sig på stadium så jag införskaffade mig en tjock snygg jacka som en julklapp till mig själv.

EVEREST W DOWN JKT F09

Denna i svart fick följa med mig hem. Härligt att det är kallt ute nu så jag får användning för mitt köp.
Jackor/EVEREST W DOWN JKT F09 från stadium.se

Låtsas att jag har jullov

Eftersom jag inte ska träffa min grupp förän 14 idag så har jag spenderat min morgon som om jag hade jullov. På hemköp måste hon i kassan trott att jag var en riktig julmatsucker. Allt jag handlade gick i jultema; två kg risgrynsgröt, sjukt mycket clementiner, julmust, julvört och en chokladkalender. När jag kom hem var jag tvungen att äta lite julvört och sätta igång julmusiken så nu har jag en härlig jul-spotifylista. Jag har nu ett sjukt sug efter att julpynta sönder hela min lägenhet dessutom men jag äger inget julpynt så får räcka med mitt julros-ljus och min gran vars ljusslinga inte fungerar. Jag saknar mitt tomtepåslakanset det skulle vara pricken över i:t här hemma.

Jag måste få ett slut på detta

Jag lever fortfarande kvar i helgen fast det är tisdag idag och fast att jag var i skolan igår. Förstår inte vad som är felet på mig. Kan kanske bero på att jag inte har någonting schemalagt tidigare än 13 denna vecka och att jag då sover till runt 10 och förstör hela min förmiddag. Idag förstörde jag den inte helt i alla fall. Impulsbokade tvättstugan så nu ska jag äntligen ha lite rena kläder, dessutom kommer en tur till hemköp att behövas då det ekar i mitt kylskåp. Rolig förmiddag att se fram emot o mina mullvadsögon.

RSS 2.0