La Grande Final

Sådär nu är det avslutningen på nolle-p. Det är finalfest för hela slanten som gäller och jag är taggad till tusen ska bli så roligt. Jag har en ny snygg klänning som jag så gärna vill dansa loss i ikväll och allt känns toppen. För en gångs skull är jag inte trött heller. Nej nu ska jag göra mig iordning.

Just det imorgon fyller jag år! Grattis mig!

Vad ska jag egentligen göra?

Jag börjar bli osäker på om jag verkligen har gjort rätt nu. Jag kanske helt enkelt valde helt fel. Kommer jag klara av detta eller kommer allt bara skita sig? De två veckorna jag har vart här känns det ena sekunden som det är helt rätt medan andra helt fel. Ekonomi är verkligen min grej och jag vill inte byta bort det, men språket? Jag blir bara mer och mer säker på att jag inte kommer klara av spanskan. Jag är ju inte alls bra på spanska varför valde jag då detta? Jag är inte en SPREKare jag är fan en REKare. Enda anledningen till att jag inte riktigt velat tänka på det är för jag tycker om min klass men jag ska ju tycka om min utbildning också. Jag vet att möjligheten att byta emellan finns jag ska bara ta reda på hur för jag vill inte längre vara spanska sprek.

En kväll med mig själv

Ikväll är det första gången på väldigt länge som jag inte ska göra någonting alls. Det är bara jag och mitt rum. Till en början blev jag uttråkad nu känns det ganska mysigt kanske skulle tvätta denna lördag också. Imorgon är avslutningen på Nolle-p och den avslutas med dunder och brak på kårallen med la grande final. Ska bli sjukt nice och jag ska gå ut hårt för en gångs skull tänkte jag. Jag har mesat mig jättemycket dessa veckor och det känns inte alls som jag men det kanske är skönt efter eller nåt. Jag har kanske blivit mogen. På måndag då jag förövrigt fyller år börjar jag kl 08.00 med redovisningen av grupparbetet på seminariet, känns kanske sådär men gruppen har kommit överens om att det är helt okej att vara superbakis. Bra grupp. Det var allt jag hade att säga just för tillfället. Nu ska jag se om det är nån ledig tvättmaskin i tvättstugan.

Jag får finbesök

Idag kommer jag få finbesök av ingen mindre än Hanna. Ska bli så kul att se henne igen, känns som en evighet sen sist fast det kanske bara var ungefär 2 veckor sen. Idag har jag haft en slapp dag då jag slutade 10 och sen gick hem för att handla, städa och förbereda mig inför mina kommande föreläsningar och grupparbete. Jag känner mig produktiv. Men påtal om att jag ska få besök ska det bli väldigt kul eftersom nästan ingen varit här ännu så jag gillar besök. Skönt att se väldigt välkända ansikten istället för alla nya, det blir som en sorts trygghet på något vis.


Jag och Hanna var glada på studenten.

Våga toga...

...det är tufft att vara full. Pöka, kröka inget gulligull. Jaha då har man varit på sin första togafest och jag kan säga att jag älskade det. Alla var insvepta i sina fina vita lakan och man gick och funderade på om killarna var nakna där under för det såg ut som det. Jag gick ut hårt för det är billigt att dricka på HG vilket är farligt och det slutade med att jag gick hem full och glad kl 12 vilket iofs bara var en timme innan stägning. Tur att jag iaf hade nära hem. Nu ska jag ha klasskväll då vi ska skriva vår teater/musikal till temafesten.

En vanlig lördagskvällssyssla

När andra partar loss denna lördag på fortes utedisco och på de ställen som inte min ekonomklass är har jag gått hem vid 22 och tvättat och städat. Det bästa är att alla tvättmaskiner är lediga eftersom det är ytterst få som vill tvätta en lördagkväll så det gäller att passa på när det inte är bokningsbara maskiner på detta ställe. Känns skönt att bli lite produktiv och göra sånt som inte har hunnits med resten av veckan. Det blir mest att man kommer hem, byter om och åker till nästa grej så alla kläder ligger i en hög på golvet smutsiga men nu är det inte så eftersom jag har städat och tvättat, känner mig duktig. Nog om mitt tvättande ganska trist inlägg haha. Imorgon kan jag meddela att toga står på schemat och jag är sjukt taggad att svepa in mig i ett lakan!


För vi har vårat glada barnasinnekvar

Oh vad jag älskar mitt liv som nolla! Jag har sjukt kul måste jag säga. Igår var den största festen under Nolle-p; München Hoben. Ett stort område där man dricker billig öl/cider fruktansvärt roligt. Det värsta är bara att man kommer ifrån varandra hur lätt som helst så till slut var jag med norrköpings ingenjörer istället för mina spanska ekonomer, men jag hade lika kul för det. Hemfärden blev den vingligaste jag åkt då jag dels var full och dels plockade jag upp nån annan nolla som jag fick för mig att skjutsa. Men en rolig hemfärd var det allt.

Mindre roligt var det att gå upp kl 7 imorse för min första föreläsning. Det var kallabalik då folk stormade ut och till slut fick vi veta att vi blivit så jävla blåsta. Man kände sig inte lite korkad när det visade sig att i min klass var det hela tre stycken fusknollor. Nu har jag avslöjat grejen för de kommande studenterna men skit samma jag visste också att sånt förekom men jag visste ju ingenting så. Jag kanske är sjukt trög eller nåt.

Mitt liv som nolla

Jaha då har man varit nolla i 2 dagar snart. Väldigt spännande måste jag säga. Players är ena trevliga typer som har overaller och står med armarna i kors och ser allmänt sura ut men det är kul. Jag tror jag kommer trivas i Linköping och på LiU man känner sig redan lite hemam och det känns som man sett en del av folket länge redan. Jag hoppas att inte få hembesök av players under dessa veckor för då skulle jag bli lagom skraj och jag får helt enkelt ha min nollefluga på så att jag inte får ett straff. Det var en snabb uppdatering om mitt liv som ekonomnolla!

Mamman i mig dök upp

Som jag nämnt i ett tidigare inlögg ska sb komma hit snart och det är ju första gången han kommer hit så jag skulle tala om för honom hur han skulle ta sig hit. Och efter en stund precis innan han skulle åka blev jag sådär tjatig och frågade frågor som har du värdekort? du kommer ihåg ryds centrum? ring när du sitter på bussen så jag kan komma och möta dig? och dessa frågor gjorde att jag kände mig så mammig är det så att man har nåt i generna som gör att man blir extra mammig åt killar?


Konsten att gå och handla

Man tänker att handla är väl ingen svår grej och att laga lite mat är inte heller så svårt men jag som nybörjare kan tala om att jag tycker det är jättesvårt. Idag stog jag i affären som jag förövrigt inte alls hittar i och tänkte bestämma vad jag skulle äta ikväll. Jag kommer inte på nåt och fastnar framför färdigsåser och beslutar mig fö att köpa köttfärs på burk jag har ingen aning om det är gott eller ej men det får jag väl se snart. Bara Sb kommer så jag kan få laga maten och äntligen äta för det glömmer man bort när inte mamma eller pappa lagar maten åt en. Jag blev helt plötsligt jättehungrig och sprang till hemköp och köpte banan och vindruvor för att stilla min hunger. Idag har jag iaf tilldelats ett skåp och en kyl och frys dock är det ganska tomt just för tillfället men jag hoppas det nångång kan se lite fyllt ut.

Mitt rum och jag

Eftersom ingen ännu har kommit och hälsat på mig och det säkert kommer dröja innan folket får se min underbara boning så tänkte jag visa bilder så alla vet hur jag bor och inte behöver oroa sig. Det ska självklart komma upp mer på väggarna det ser för tillfället lite tomt ut men det bjuder jag på jag har ju bara bott här en dag så.
Det sägs att badrumsskåpet säger en del om personen som bor där, jag undrar vad mitt säger om mig.

Lägesrapport

Sådär nu bor jag i Linköping. Har varit här i ca tre timmar och har lyckats träffa tre av mina korridorskompisar varav ingen är från sverige så det officiella språket i min korridor är engelska. Det är spännande. Mitt rum ser inte alltför rörigt ut längre då jag har haft in alla mina kläder i garderoben och jag har fixat och trixat lite. För er som undrar är det 20 kvm och jag har badkar och toalett och en hall till på köpet. Jag tycker om det mycket så nu vill jag bara komma in i allt så man känner sig hemma i linköping och korridoren. Man känner sig lagom tråkig när det kommer en skock med vrålande halvnakna killar utanför fönstret för vissa har ju faktiskt börjat skolan och jag önskar jag med hade gjort det. Jag längtar till på måndag då min nollning drar igång.

Syslöjd

Idag har jag gjort någonting jag inte gjort sen syslöjden i nian. Jag har sytt. Det är inte något avancerat kanske men för mig var det stort, jag sydde i en knapp som ramlat av från min jacka. Det blev oerhört fint måste jag säga. Ibland önskar jag att jag var mer kreativ och händig för just för tillfället kan jag verkligen ingenting som är praktiskt känns det sm, snickra och sådana saker är jag rädd för eftersom man kan slå sig, sy har jag inte tålamod till det blir fult ändå, rita ska vi inte prata om och så det där med teknik jadu var ska vilken sladd vara? Det är tur att det finns andra människor som kan det så jag slipper göra allt sånt. Nog om det snart ska jag till IKEA och handla lite fin fint. Nästa gång jag skriver bor jag i Linköping.

Min sista dag som söderköpingsbo

Som de flesta vet flyttar jag imorgon. Däremot ska jag inte sova där imorgon heller utan jag ska vara hos trevliga SB. Det gör inget att jag skjuter upp första natten med rummet med en dag jag & rummet har många nätter framför oss. Idag har man kanske trott att jag verkligen rensat ut ut mitt flyktingförläggningsaktiga rum men icke. Jag har gjort det till viss del men jag har inte haft motivationen det är massa småsaker jag inte vet vad jag ska göra med och då tappar jag helt lusten istället gick jag ner till mormor och fick min födelsedagspresent (jag fyller egentligen år om drygt två veckor men mormor ville av någon anledning ge mig den nu). Jag har nu fått min första kokbok; den rutiga kokboken så om ni vill ha god mat besök mig jag är grym i köket. Nej nu är det bäst att få detta rum tomt så jag kan flytta på riktigt. 

 
Dagens låt får idag bli Mattis and Maia med Maia Hirasawa, är hon inte underbar?

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är dinJag utnämner denna melodi till dagens låt.

Ondag den 13 augusti

Idag är det onsdag och det betyder att det snart är fredag och dagen då det är planerat att jag ska flytta hemifrån. Det kan däremot bli förskjutet till lördag p.g.a. en mr som gärna vill vara hemma hos sig istället för i min röriga korridor i Ryd. Men jag ska iaf besöka Linköping på fredag då min kära kusin fyller 40 (!). Jag vet att jag har gamla kusiner. Ikväll bär det av till metropolen Gusum för att träffa mina favorittjejer ska bli kul att se alla en gång innan de far iväg på diverse upptåg. Ska bli trevligt att se alla var länge sen vi var samlade så många samtidigt. Detta  är en bra onsdag.

Notis: det är de vänsterhäntas dag idag så grattis Hanna, Elin, Elin & Glenn och resten av alla vänsterhänta jag känner men inte kan komma på.

Jag är kär i en ängelJag saknar SB

Sakflytt

Sådär nu är mina saker flyttade. Jag själv har dock inte flyttat än men mina saker står så fint i mitt rum i Ryd. Jag gillar mitt rum mer och mer för varje gång jag är där nu och när allt är klart kommer jag nog tycka om rummet extra mycket. Det känns konstigt att det var mitt hem alla flyttade in mina saker i idag. Annars är det alltid alla andras saker som ska flytta inte mina. Undra hur jag kommer klara av att bo ensam. Jag är glad att jag inte bor i en helt egen lägenhet då skulle jag känna mig väldigt ensam nu kan jag gå ut i korridoren och kanske se en mänsklig varelse, jag tror korridoren är det bästa alternativet för mig såhär i början.

Var är min energi?

Jag känner mig trött och lite nere. Vet inte riktigt varför men det kan bero på bristen på aktivitet som infunnit sig i mitt liv. Denna vecka har varit så ohändelserik att det är pinsamt. När jag tittar igenom tidiningarnas nätupplagor blir jag deprimerad och avundssjuk på alla som vistas i min älskade favoritstad Göteborg och är på way out west. Jag vill också vara där och lyssna på bra musik, träffa glada människor och bli sådär härligt salongsberusad. Istället sitter jag här i min ensamhet och vet inte vad jag ska hitta på ikväll. Den trötta och tråkiga delen av mig vill sitta hemma med en stor påse godis medan den roliga och utåtriktade personen vill gå ut. Jag undrar vem som vinner ikväll kanske tar min energibrist över och jag blir tråkiga Bella eller får jag en helskoj kväll ute. Jag hoppas på det sistnämnda.


Såhär kul vill jag ha med min vän Hannes ikväll.

Telefonvakt

Detta är nu tredje dagen som jag är hos min bror och är telefonvakt. Det menas att jag sitter hemma hos Glenn och väntar på att fraktbolaget som ska komma med min dator ska ringa. Dock verkar jag inte göra nåt vidare bra jobb då jag missade samtalet igår för att jag ej var här 07:37 utan istället låg hemma i min säng och sov. Så inatt tog vi det till nästa nivå och jag fick sova i Glenns soffa så jag inte skulle missa nåt samtal men tror ni de har ringt än? Nej. Det är som att jag tränar lite inför att flytta hemifrån och jag tycker om det börjar känna mig riktigt hemma här nu. Det enda negativa är att jag inte precis kan g ut eftersom de just då kan ringa så jag är fast här. Men jag vill ju så gärna ha min dator så vad gör man inte?


Bada badkar

Ibland får man en fix idé att man ska bada. Man sätter på vattnet och är förväntansfull. Man går omkring där i sin morgonrock och har planerat att efteråt ska man minsann fila fötterna, ha ansiktsmask och bara vara avslappnad. Så efter 10-15 minuter har vattnet nått den nivå man vill ha och man ska krypa i då är det ett problem, det är jättevarmt och man klarar inte av det så man får ha på iskallt vatten och vänta yttligare en stund. När man väl kommit i är det skönt i ungefär en minut sen börjar man känna sig rastlös och efter fem minuter har man gett upp och duschar istället och allt man tänkte göra i samband med badandet har man glömt bort. Man undrar varför man gjorde samma misstag igen för jag gillar ju inte ens att bada i badkar.


Ordning är till för idioter, genier behärskar kaos

Jag kan säga att detta motto är det som gäller för min del just för tillfället. I helgen ska mina saker få flytta till Linköping och jag och mina kläder flyttar väl efter nån gång nästa vecka. Redan idag har jag börjat gå igenom mina saker som legat gömda i kartoner över garderoben eller under sängen och jag kan säga att jag har mycket skit som sparats genom åren. Detta har resulterat i att mitt rum nu ser ut som ett stort kaos och man får klättra över grejer och kläder som ligger utspritt för att ta sig fram. Jag längtar nu tills mina saker är på plats i Linköping så jag känner att jag verkligen ska flytta och att jag inte längre ska bo i det rum som vart mitt i ca 8 år. Känns sorgligt på nåt vis men ändå känns det som att det är dags nu.

Kaos?

Att åka eller inte åka?

Det är frågan. Idag är första dagen då jag kan åka in på studentbostäders kontor och hämta mina nycklar för att få se mitt nya boende som jag kommer flytta in i inom en eller två veckor. Samtidigt som jag verkligen verkligen vill åka till Linköping för att hämta nyckelt och se mitt hem så är det sjukt varmt ute och jag klarar inte av att inte vara vid vattnet i denna hetta, dessutom är det en av de sista fina dagarna på ett tag nu. Så jag står mellan valet och kvalet ska jag åka för att sluta vara så nyfiken eller ska jag åka och bada? Jag tror jag inte kommer klara av att inte åka till Linköping, vi ska ju ändå inte åka förän runt 14.  


RSS 2.0