Tentadag

Om ungefär två timmar sitter jag i tentasalen och skriver, där ska jag tillbringa fem timmar av mitt liv. Känns lagom nervöst jag vill inte ödsla fem timmar till i den salen skrivandes på en externtenta. Jag ska fan klara det denna gång! Imorgon är det (om någon missar det) valborg. Då ska jag äntligen få träffa världens bästa Hanna igen! Vad våra planer är är ännu oklart men jag gissar att det blir en toppendag.

Alla som läser detta håll alla tummar ni har för mig från kl 14-19! Jag kan behöva allt stöd jag kan få.

05:30

Ja så dags gick jag upp imorse. Tvättid vad bokad redan kl 6 och jag var uppe med tuppen. För att inte slösa bort viktiga timmar beslutade jag mig för att börja plugga redan halv 7. Känns mycket bra då jag är som mest effektiv på morgonen. Kanske skulle börja med plugg redan kl 6 och sluta 14. Så mycket mer intressant har jag tyvärr inte att berätta.

En nyhet är att troligen den större delen av söderköpings invånare är i sorg. En av våra profiler har somnat in. Konstigt att inte se Mosse någonting mer på söderköpings gator!

Äntligen!


Jag är så lycklig! Hanna är hemma igen!

Hur gick detta till?

Frågor som ploppar upp efter att ha sett denna bild:

Vilka är killarna?
Varför sitter jag  med dom och dricker öl?
Varför ser vi ut som att vi är bästa polare sen länge?
Hur fan kan man publicera en så ful bild på mig?

Tillbaka till internet

I helgen har jag inte haft så mycket tid över för internet därav den dåliga uppdateringen. Efter tentan i fredags satte jag mig i mitt fönster och började plugga på nästa tenta. Och plugga kan man säga att min helg bestått utav förutom en dags ledigt då min brors blivande fru hade möhippa. Ja så intressant är mitt liv. För den som undrar är min kyl lika tom som en arbetslös plånbok. Nej tillbaka till skolböckerna.

Grannfejd

Ikväll kommer man se Robert Aschberg besöka min idylliska hemstad Söderköping, och folk påstår att det inte händer nåt spännande läs detta som kommer från tv3.se.

Söderköping är inte känt för speciellt mycket. Men nu är risken överhängande att hatet mellan två män med nästan samma namn, Lars-Erik och Lars-Olof, kommer att ändra på det. Närmare handlingen och känslan i mardrömsfilmen "Den sista färden" har vi nog aldrig kommit i Sverige. Grannfejden är en bisarr historia om vänskap som surnade, om ihjälskjutna hundar, nedbrunna hus och ekonomiska trätor. Och det är två mycket griniga gubbar som Robert Aschberg och super-konfliktlösaren Jonas Gåde träffar. Fredsmäklarna tar därför till en mycket drastisk åtgärd för att försöka lösa konflikten - de lockar med mjukost. "Söderköping - Welcome to the Swedish banjo-country" skulle det kunna stå på stadens välkomstskylt. Nu gör det inte det. För Lars-Erik och Lars-Olof spelar vad vi vet inte banjo. Men annars är stämningen och känslan i denna grannfejd oerhört lik den som kännetecknade 70-talsfilmen med Burt Reynolds i huvudrollen - Den sista färden. I femtio år var de numera griniga gubbarna vänner. De jagade och drack sprit tillsammans. Sedan gick det åt helvete. Käpprakt åt helvete. Och det hela började med ett ekonomiskt käbbel. Lars-Erik arrenderade och brukade Lars-Olofs mark. Och plockade ut ett så kallat gårdsstöd från jordbruksverket. Lars-Olof ville ha hälften, vilket han inte fick, och surnade därför till rejält. Och så har det fortsatt. Lars-Olof anklagar sin gamla barndomskamrat för att ha beställt varor i hans namn, för att ha skjutit ihjäl en hund och för att ha bränt ner hans hus. Aschberg och Gåde försöker reda ut begreppen i den röriga och allvarliga konflikten. Parterna är dock oförsonliga och medlingen leder ingenstans. Medlarna tvingas därför ta till oväntade och annorlunda metoder. De föreslår att kombattanterna gemensamt ska fylla en kundvagn med mat - allt de enas om att plocka på sig får de behålla. Det är då det visar att Lars-Erik-Olof båda gillar mjukost och plötsligt börjar relationens permafrost att tina... Nästa steg är att låta parterna köra en dubbelstyrd bil. Det går... sådär, men ett fredsavtal med nyckelbegreppet "visandet av respektfull nonchalans" arbetas fram under mycket möda och stort besvär. Avsnitt 3 av 8.


Motivation = noll

Usch jag som hade sådana planer för den här dagen. jag skulle börja tidigt, vilket jag gjorde halv 8 satt jag och började plugga. Men plugget har gått sämre och sämre och jag kommer hela tiden på nya saker jag måste kunna. Istället för att lära mig det så ignorerar jag det. Skärpning, några timmar till mnåste jag få ihop.


Sista dagen

Sista dagen med plugg idag och jag har ännu inte lärt mig allt jag borde. Ska ta mig iväg till Becks sen så hon kan lära mig lite vettiga saker som har med kalkylering & budgetering att göra.

Fresh

Då har jag gjort det. Min sunkiga sida gick för långt så jag tog tag i mitt liv och duschade. Jag kände när jag duschade hur all min kunskap om budgetering och kalkylering försvann tillsammans med smutsen. Imorn får jag sätta på mig mina skitiga kläder och plugga hela dagen. Det är sista chansen och nu sitter inte kunskapen i smutsen längre.

Sunk

Jag fattar inte varenda gång jag har tenta så kommer jag in i nåt stim och jag blir skitigare och skitigare. Min hälsa blir inte på topp då jag inte orkar laga mat så jag äter flingor eftersom hjärnan är överarbetad och då blir min kropp likaså. Att slösa tid på att duscha och göra sig snygg är inte heller prio nummer ett, vilket resulterar i att jag sitter i mina sunkiga mjukisar och har flottigt hår. Jag vill inte visa mig för någon. Det är så man lever som student. Min mat börjar dessutom sina men jag har varken råd eller tid att handla. Jag får helt enkelt äta makaroner hela veckan.


Såhär såg min kyl ut i fredags, mycket mat va?

Tentaångest!

Ahh jag blir så tokig på allt. Kuggar jag på denna tenta kommer jag känna mig kass eftersom jag för en gångs skull faktiskt pluggar. Jag känner mig trög på allt och kan inte ens hälften av allt vi ska kunna. Jag vill inte ha fredag idag.

Rastlös

Nej nu börjar jag bli uttråkad och rastlös. Jag har lyckats skrapa ihop ca 2,5 timme tentaplugg idag. Det är inte nog så jag måste ta mig i kragen nu. Jag hoppas Becks hör av sig snart så det kan bli lite fart på mig.

Notis: Jag tog en halvtimmas paus förut för att vara vuxen. Jag städade bort resterna från min för förfest i fredags. Jag kände mig mogen.

Halsont

Oh vad händer? Jag vaknar upp och har ont i halsen och känner mig täppt. Jag vill inte bli sjuk nu. Och inte nog med detta igår började mitt cykelbakhjul strejka. Det är helt still, vad kan det vara?

Tillbaka till verkligheten

Nu är det måndag och det menas att hela veckan ska bestå av tentaplugg. På fredag kl 8.00 ska jag sitta med budgetering och kalkyleringstentan hoppas verkligen den går vägen. Jag ska plugga som ett as verkligen jag vill inte ha ännu en omtenta. Helgen var verkligen  så himla bra och det är synd att den är slut. Men, men vad vore livet utan en vardag?


Jag och Becks var på gång i fredags

Hoppsan

Oj jag blev visst lite för full för toga. nu är jag hemma, med kräksmak i munnen. Förlåt mammsi o pappsi....

toooga!!!


Våga toga, tufft att vara full


Lakan, check, muggar, check, alkohol, check. Nu är jag redo för toga!

Tack mamma!

Idag är en bra dag! Min mamma berättade för mig via skype att hon ringt till Telia och min mobil har öppnats igen utan avgift! Dessutom skiner solen, det är fredag, imorn får jag träffa sb och jag ska på togan ikväll. Hoppas inte kalkylering och budgeterings-plugget kommer förstöra mitt humör.

En vecka utan mobilJag kanske skulle starta en liten blogg i bloggen så att säga. Jag har nu fått veta att Telia inte tänker öppna upp min mobil förän om 4-5 arbetsdagar. Jag kanske då borde blogga om mitt liv utan mobilen. Jag kan lära folk andra kommunikationsmedel. Jag har kommit på ett redan. Det är att när folk vill komma in hos mig (jag har ingen portkod, supersäkert hus) då kan de bara ropa på mig genom fönstret. Supersmart! Imorgon ska det vara lite förförfest hemma hos mig och jag tror jag ska använda mig av den metoden. Ibland förvånas jag av hur smart jag är.

En liten notis: Det är konstigt hur upprörd jag blir av att vara mobillös jag använder ju knappt mobilen ändå.

Kvällsirriterad!

Ah jag är så irriterad nu. Dels har jag det här med telia och sen så har jag en uppgift i kalken som jag fattar noll av just nu. Jag vet att den inte är så svår men det är stopp i mitt huvud. Jag behöver verkligen sommarlov.


Jag vill vara full, glad och knäpp som på overallsinvigningen! Men imorn är det toga som gäller.

Jag blir så trött

Jaha då var mitt abonemang avstängt -igen. Andra gången på en vecka, vad fan pysslar puckona med? Jag har betalat och ändå envisas de med detta. Det går ju inte att bli annat än trött...

Trök

Om någon undrar varför jag inte bloggat idag kan jag meddela att inget speciellt har hänt idag. Det största som hände var att jag fick sitta i mitt fönster och sola idag.

Pengapanik

Kom just att tänka på min dröm inatt. Eller snarare mardröm. Jag drömde av någon anledning att jag skulle köpa annanas, men kruxet var att jag redan hade ananas hemma och att den kostade 250 kr. Jag blev ledsen och arg på mig själv som köpt en så dyr ananas. Dessutom allt jag köpte i hela drömmen var jättedyrt. Någon som har lite pengapanik kanske?

Äntligen

Äntligen har min klänning kommit. Bara för det firade jag med att äta nudlar till kvällen.Back in linkan!

Så var man tillbaka efter fem dagars vistelse i Söderköping. Det känns som jag är den enda studenten som hittat tillbaka ännu men hoppas på att folk droppar in senare idag. Såhär ensam vill jag ju inte vara. Ska ta tag i mitt liv och plugga idag.

Påskdagen

Jaha då har den tredje dagen kommit och Jesus återuppstår. Detta ska jag fira med att umgås med lite familj. Det ska bli trevligt då jag ännu inte tröttnat på familjen eftersom vi inte är sådana som ska ses 5 gånger i rad under högtider utan vi kör allt på samma dag. Bäst så, så spyr man inte på sällskapet utan får en lagom dos. Nej nu ska jag äta ännu mera godis då jag satsar på tjockis -09 istället för beach!


Snyggissyskonen på min student!

Party party!

Igår blev det party party o jag  mitt gamla vanliga jag tittade fram. Festbella. Jag saknar festbella, en mycket roligare version av mig helt enkelt inte soffpotatisen som jag har blivit. Nej efter påsken ska jag bli en roligare bella och framförallt en roligare student. Jag ska leva upp till det som står i min studentmössa "ingen fest utan bella". Jag känner att jag sakta men säkert kommit tillbaka, jag vill ut ikväll men vem är på nu när alla redan vart ute?


Jag bjuder på en bild från mitt forna jag. Det var typ ett år sen, men igår var det nästan lika suddigt.

Våren kommer

Ja idag ska jag äta min första glass på konfekthörnan för året! Så våren blir invigd. Det är en liten tradition som finns här i min idylliska hemstad. Älska, älska konfekthörnanglass.


Invigningen förra året! Jag och Felicia.

Jag kan vara snygg också


Jag känner att bara min fula sida får komma fram på min (och rebeccas) blogg så jag tänkte bjuda på en bild när jag inte ser sunk ut.

Utan min mobiltelefon


Ja jag togs flera decenier bak i tiden...

Fucking jävla pisstelia!

Oh de har stängt av mitt abonemang dom jävlarna! Varför kan man då undra? Jag har inte en enda faktura som jag inte betalat o jag kollade mina e-fakturor senast igår inte en enda! Så varför envisas de jävlarna med att stänga av mitt abonemang! Just nu hatar jag detta företag!


Uppdatering: Mamma fick ringa till Telia, jag var för arg för att prata i telefonen. Ja det är ju postens fel nu! Jag har alltså blivit avstängd o måste betala typ 3 gånger så mycket än vanligt bara för att posten slarvar! Helvets statliga bolag!

Munsårsplåster

Jajamen nu har jag gått o skaffat munsårsplåster som både täcker mitt äckelsår och som är väldigt hygieniskt så jag slipper pilla och det läker fortare. Bara fördelar må jag säga och dessutom inte alls lika kladdigt som salva.

Jonathan bor inte här!

Oh så störande. Igår skickade jag iväg post som kommit hit till den som bodde här innan. Vad ser jag i brevlådan idag då? Jo jag har fått tillbaka ett av breven men fatta posten Jonathan bor inte här!

Lyssna!


Man kanske skulle satsa på denna telefonsvarare.

Liten men kaxig som fan

Jag gjorde ett test på facebook. Det var vilken Astrid Lindgrenfigur jag var mest lik och jag blev Madicken med motiveringen som står i rubriken. Jaha där ser man. Liten är jag i alla fall.Jag och Madicken har mycket gemensamt. Vi har sprungit runt på gatorna i Söderköping och jag går gärna på tak lite då och då.

Munsår

Ah det har aldrig hänt mig men nu har det kommit en stickande känsla i min mungipa. Till en början trodde jag bara det var lite torrt men nu har det spridit sig och usch vad jobbigt och framförallt fult det är!


Usch fult värre. Dock har jag pillat bort det gula så nu är det bara rött och fult...


Den mest ambitiösa människa jag känner

... är jag själv. Idag beslutade jag mig när jag satt på tåget hem till Linkan att jag inte skulle göra någonting denna söndag. Jag har verkligen slagit slag i saken och suttit i min säng hela dagen med tvn på och sett diverse halvbra tvprogram. Jag orkade inte laga mat ikväll heller så det blev en tallrik gröt, men jag är inte riktigt tillfredställd. Jag har ju inte fått in det dagliga sockerintaget idag, så suget efter en påse naturgodis är stor nu och jag är nära på att ta mig ur min håla men än har det inte gått så långt. Och tur är väl det? Jag har ju lovat mig själv att sitta inne o göra ingenting idag...


Jag är personen som gett ambition ett ansikte.

Ledig

Idag är jag ledig och precis som igår skiner solen för fullt här utanför mitt fönster, däremot kan den inte lysa in än så att öppna fönstret är onödigt. Frågan nu är bara vad ska jag göra på min lediga dag?

Solsidan!

Woho vilket kap jag gjorde när jag flyttade. Jag har ju fått solsidan! Nu kan jag sitta här och få i mig den superviktiga D-vitaminen från solens strålar. Jag sitter inomhus på min säng och solar kan man säga. Jag sitter nämligen vid mitt stora fönster som bara slänger in solen på mig! Tipptopp säger jag! Man måste vara kreativ när man inte har balkong...

Skoldag

Idag har jag lyckats vara i skolan i 8 timmar, dvs så många timmar man vanligen ska vara i skolan. Fick veta tentaresultatet också, det var som jag väntat mig, inte särskilt bra. Blir omtenta den 29 april...


Valborg

Ja idag släppt biljetterna för valborg i Uppsala. Tyvärr kommer jag nog få åka på egen hand då jag ännu inte vet om jag kommer närvara på omtentan den 29 april. Man vill inte missa en omtenta om så blir fallet.

RSS 2.0