Svt 1 20.00

Ingen missar väl den bästa fredagsunderhållningen alla tider? Så ska det låta.


Oro

Jag har glömt uppdatera mitt LiU-kort. Jag tänkte göra det idag men sen bara glömde jag bort det jag hoppas, hoppas det fungerar till tentan imorgon. Det är ju trots allt fortfarande februari imorgon och det går ut 1 mars så, jag hoppas jag har tur och att tentatanten inte är alltför knusslig. Tyvärr har även plugg kommit lite av idag då jag haft besök och sedan så har vi vandrat på IKEA. Skönt med dagar utan mikroplugg.

Btw min 14 tums tv är nu ett minne blott jag har fått en ny tv =)

Det finns mycket som är roligare än att plugga

Ja, städa är t.e.x. mycket roligare idag i alla fall. Istället för att läsa mikro vilket jag verkligen, verkligen borde, beslutade jag mig för att städa min lägenhet. Den var så äcklig att jag nästan mådde dåligt av att vara i den och när jag nu ska få besök av min familj vill jag visa upp det bästa av min fina lägenhet så jag har diskat, plockat iordning och dammsugit. Det ni och allt detta på bara en timme. Det är tur att jag har en lägenhet så jag har två timmar på mig att plugga mikro tills besöket kommer.


Jason Mraz


Jag blir glad av denna dänga. Geek in the pink

Knutby

Det var redan förra veckan jag satt och knåpade på detta inlägg men av någon anledning glömdes det bort. Men ikväll känns det aktuellt igen då sista avsnitten av serien om knuty visas. Enligt min mening tycker jag hela händelsen är ganska intressant faktiskt. Det är sjukt hur någon kan utnyttja Gud på det sättet så han kan maipulera en annan människa att döda. När detta skedde var jag bara 14 år och inte särskilt intresserad av några nyheter men sedan kom jag till gymnasiet och läste den mest intressanta kurs jag någonsin läst sekter och nyandligheter. Vi fick där läsa boken om knutby himmel och helvete mord i knutby har jag för mig att titeln var, så jag blev i princip tvingad att intressera mig. Ju mer man blev insatt i händelsen desto bättre blev boken och ju mer började man ifrågasätta hela händelsen. Vad jag tycker fyran gjort fel i sin serie är absolut första avsnittet. Har man bara halvkoll på händelserna kunde man inte riktigt hänga med och allt blev som en enda stor röra. Vad som däremot är dess styrka är helt klart intrevjuerna och ljudupptagningarna från Helge Fossmo, Barnflickan och andra inblandade.

Vad denna händelse visar är att människor är beredda att göra allt, t.o.m. döda, för att få benådelse hos Gud. För mig känns det så avlägset allting med Gud och kanske är det därför jag farsineras av människor som går med i sekter eller är riktigt hängivna till sin religion. Religion har liksom aldrig funnits i mitt liv eller i min vardag.

Update

Idag är det studierummet einstein som gäller. Dock känner jag mig inte direkt som honom utan snarare som nån snubbe som har tappat två kromosmer på vägen. Jonas och Marcus gör mig sällskap med pluggandet och det går bra i ca 15 minuter innan jag eller Marcus kommer på nåt roligt att säga. Nu har vi dock paus för att inhandla föda på donken så snart får jag min lunch. Man kan inte tänka på tom mage...

Man måste bjuda på sig själv...

dagens asgarv


Vissa dagar är tyngre än andra

Nu har jag pluggat och inte känner jag mig bättre för det, snarare sämre. Jag hade en liten stund förut då allt kändes hopplöst och jag tänkte jaa omtenta i augusti igen då. Det känns helt enkelt som att jag aldrig någonsin kommer klara min mikrotenta. Nej jag får plugga som ett as nu men först: mat och ikväll ska jag svulla i mig semla!

Pluggeliplugg

Ja då är man vaken tidigt igen då. Denna gång har jag bestämt mig för att vara vaken eftersom jag ska plugga idag. Dock har jag inte bestämt mig om jag ska ta en paus kl 10 för att gå till min föreläsning eller om jag faktiskt prioriterar mikron. Jag kan ju trots allt en del om det de ska prata om. Nej nu ska jag äta en stadig frukost för att sedan bege mig iväg till skolan.

Mitt glammiga liv som student

Ojoj idag har jag haft glam hela dagen. Det bara lyser om det. Bli omhändertagen av frisörer, make-upartister och stylistet. Mitt liv är perfekt. Sanningen är dock att det enda som är likt mellan mig och blondinbella är smeknamnet bella sen tar det stopp. Mit liv är så oglammigt man kan tänka sig idag. Dagen inkluderar; fula mjukiskläder, tvättstuga, finnig hy, mikroplugg och en lunch bestående av korv med bröd. Ja välkommen till min glammiga vardag....


Omotiverad

Igår kände jag mig riktigt duktig. Jag följde med sb till skolan och pluggade. Idag känner jag mig så omotiverad att det inte finns nån ände på det hela. Jag har provat att läsa, göra uppgifter ja allt men det hjälper inte jag kan inte koncentrera mig och det känns som att jag ska dö av tristess. Nej skärpning på mig.


Och endast Bella är vaken...

helt otroligt. Jag vaknade självmant kl 7 imorse. Vad tusan ska jag upp och göra så tidigt? Kanske tänker min kropp att jag ska plugga mikro så jag slipper ännu en omtenta. Hm kanske ska lyda kroppen och sätta mig med näsan i boken...

Skulle det kunna bli bättre?

Jag har hittat någonting som passar mig och det är chokladsemla. Jag har dock aldrig smakat det men jag kan meddela att på bilden ser det fruktansvärt gott ut. Kan det bli bättre för en choklad - och semelälskare som mig? Nope skulle inte tro det va... Om någon blev sugen kan ni kolla in receptet här.

Grattis Gabriella

Jajamen idag har jag namnsdag och det firade jag till ordentligt med tre timmar i föreläsningssalen och sedan korv med bröd på det. Detta kallar jag namnsdagsfirande!

Kvinnonamnet Gabriella är den feminina formen av Gabriel som är etthebreiskt namn med betydelsen Guds kämpe. Kortformer är Ella och Ellen.Namnet har använts som dopnamn i Sverige sedan början på 1700-talet. Andra former är Gabriela, Gabrielle och Gavriila.Gabriella började växa i popularitet under 1960-talet och nådde en topp i början på 1990-talet då det låg runt plats 60 på topplistan.31 december 2005 fanns det totalt 10 162 personer i Sverige med namnet,varav 4 996 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 206 flickor namnet, varav 107 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 19 februari.


Såhär party blir jag på min namnsdag

Jag gjorde det

Jag fick kraft och gick och handlade och med mig fick jag denna, den är dock slut för länge sen...Nu laddar jag upp inför morgondagens kurs: externredovisning. Hoppas jag inte glömt bort hur man bokför.


Varför flyttade jag så långt ifrån Hemköp?

Oh varför, varför, varför? Nu sitter jag och försöker ta mig kraft att ta mig ut kylan till Hemköp som ligger långt bort. Jag har skrivit en inköpslista, längre har jag inte kommit tyvärr. Nu ska jag samla all kraft jag har och cykla bort till Ryd!

Tenta - check

Sådär nu var tentan avklarad för denna gången. Hur ska jag då fira? Jo jag tänkte nämligen handla och städa eller gör absolut ingenting för att imorgon återuppta plugget till mikroomtentan. Roligt må jag säga. För er som faktiskt undrar hur det gick har jag inte heller denna gång någon aning, jag vågar inte hoppas. Men när jag läste andra frågan så tänkte jag för mig själv det luktar kugg...

Uppiggande

När jag var trött och inte orkar tänka på mer plugg såg jag denna roliga bild på facebook & jag blev genast glad igen.

Tack den som för du lagt upp denna bild på facebook så jag kan bli glad :P 

Tråkigt, tråkigt, tråkigt

Dålig uppdatering nu och tråkiga inlägg men bloggen speglar min vardag och den är jävligt trist för tillfället. Jag önskar att jag som en seriös student kunde säga att anledningen är att jag pluggar hela tiden men tyvärr, så är inte fallet. Idag lyckades jag i alla fall plugga i ca fyra timmar. Det nu, dubbelt så mycket som igår, hade jag haft fler dagar på mig kanske jag kunnat plugga åtta timmar på samma dag. Men tyvärr imorgon kl 8 kommer jag sitta i terra2 och skriva om lagar och skit, dock har jag lite förkunskaper sen rättskunskapen. Tydligen gick nåt som Per sa in i huvudet på mig under lektionerna och tur är väl det.

Duktig

Idag har jag varit duktig. I två timmar, sen blev jag hungrig. Ja mitt plugg går inte så bra direkt. Min motivation har jag försökt hitta under den 4 veckor långa kursen och jag har fortfarande inte hittat den såhär två dagar innan tentan. Får hoppas detta går vägen men men. Det finns ju inte omtentor för intet.


Linköpingslåten

Jag har det hårt...

Nu när jag umgås med östgötar så bräker jag på min dialekt också... Mer Östgötska åt folket!

Kass

... det är ordet på vad föreläsningen jag nyss gick ifrån var. Jag orkade inte stanna kvar hela tiden ut så jag gick i pausen. Hon rablade bara massa atiklar från eg-rätten nej jag klarar mig utan det. Föreläsningen imorse var så mycket mer givande. Det var vad jag hade för tillfället.


Ahh

Ohhh mina äggmackor var inte nog jag vill ha semla!


Bilden har absolut inget med inlägget att göra men lite inläggspiff med en bild har ju aldrig skadat.

Uppdatering

Nu har jag pluggat lite. Med betoning på lite. Det är så otroligt tråkigt att jag knappt kan hålla mina ögon öppna i mer än 20 minuter, detta resulterar i att jag har mina mikropluggstunder. Mina pluggpauser är däremot jättelånga. Som jag alltid säger: imorgon ska jag bli seriös. Och helt allvarligt imorgon ska jag befinna mig på skolan från 10 till 17 så det så.... Nej nu ska jag fixa min matlåda så jag inte dör i skolan imorn.

Pluggmotivation tack!

Idag har jag vart i skolan och jag tänkte när jag kommer hem ska jag vara seriös, datorn ska vara avstängd och jag ska läsa i ungefär två timmar. Vad händer? Jag läser och märker hur hungern sätter farn och magen kurrar och känns jättetom och inte nog med det jag kan knappt hålla ögonen öppna. Detta resulterar i att min koncentrationsförmåga är nere på noll och allt jag tänker på är mat och min säng. Nu sitter jag med min panpizza och datorn är igång. Attans också nu är allt kört.

Ps: om någon vet ett bra sätt hur man kan tentaplugga affärsrätt vill jag gärna veta det.. Jag kan ju inte läsa igenom hela lagboken precis

Fin utsikt

När man bor som jag har man superfin utsikt över mitt kära område titta bara på denna finingbild.


Vackert inte sant? Lite natur är det i alla fall med små tunna träd och en liten buske.

Sakta men säkert

Idag har jag varit en ganska duktig student. Jag har börjat tidigt (8:00) och sedan satt jag, Tanja och Rebecca i flera timmar och jobbade med våra kära övningar. Det kunde gått snabbare om vi var mer koncentrerade och fokuserade på ämnet istället för mat och sötsaker. Men men vi blev lite sådär halvklara jag misstänker att Herbert inte kommer ha ihjäl oss för att vi inte gjort allt. Vi försökte ju i alla fall. Tänk om man kunde få sådana poäng på tentorna då skulle min mikro fått full pott...


Dekorativt

Tänkte piffa upp badrummet lite och jag hittade då min snygga rakhyvel att hänga på väggen. Detta kallar jag dekorativt...

Bildbevis...

...på att jag faktiskt lagat mat. God mat dessutom.


Nu blir man allt bra sugen va?

Matsex

När jag och Hanna i fredags skulle dippa morötter hittade vi denna i vår morotspåse.


Töntigt kanske men jag och Hanna kunde inte sluta skratta...

Min helg

Jag har haft en superhelg. I fredags kom Oscar och Hanna på besök så de checkade in lägenheten och så fikade vi och hade allmänt trevligt. På lördagen stog det fest på schemat och oj vilken gymnasiereunion det blev, riktigt roligt. Igår blev det fireri av min bror som fyller 26 imorgon. Gammelfarbror (jag vet att du läser Gary så jag tänkte bara kalla dig nåt gammalt, gubbe). Ja det var en kort kort sammanfattning utav min helg.

Notis: Igår såg jag på Beck och då insåg jag att det inte bara är i lagtexter ordet eljest används en tant sa Han är lite eljest om sin förståndshandikappade son. Så nu vet ni det.

Fredag...


Idag kommer dessa snyggingar hem till mig!

Torrschampoo

Min nya favorit...


Oh jag har upptäckt torrschampoo. Det är ju perfekt. Man ska ju egentligen bara tvätta håret två gånger i veckan men tyvärr blir det ju flottigt ganska mycket oftare och man vill inte gå omkring och se ut som en frityrolja i håret. Men nu har jag som sagt äntligen hittat lösningen.  70 kronor och du kan vara fräsh även om du inte orkar/hinner duscha!

Man kan säga att jag är helgledig nu

Idag är det torsdag och man kan nästan säga att jag har helg nu. Jag är nämligen ledig fram till kl 15 på tisdag. Vissa har det bra. Men tyvärr måste jag nog ta tag i mitt pluggande då tentan kommer vara om två veckor så tentaplugg igen alltså. Idag ska jag också vara seriös då jag och Petra ska göra vår trevliga seminarieuppgift som ska vara klar till på måndag. Men mest av allt vill jag ha imorn för då kommer bästaste Hanna hit!


Uppdatering: Attans jag går i skolan på måndag. Jag kollade fel på grupperna, men men jag har långhelg i alla fall...

Jag är en kass student

Idag har vi föreläsning 13-15 det är sista föreläsningen för veckan och min sammanlagda schematid denna vecka är sex timmar. Jag orkar inte pallra mig iväg några hundra meter för att sätta mig på en föreläsning för tillfället. Jag sitter istället hemma och gör ingenting. Okej jag har en plan att jag ska märka lagboken och hämta civilrättsboken och sedan städa. Men finns det någon sämre student än mig?

Uppdatering:

Såhär fin blev min lagbok.


Bilderna jag utlovat

Ja nu kommer de snygga bilderna som är beviset på att jag faktiskt bakat...


Det lyckades jäsa!

Sedan gräddades det och blev fint, jag tar ut den...


Fin va?

Jag vände på den....

Neeej jag har lyckats bränna botten! Anledning: Jag hade råkat ställa in undervärme på ugnen...


Brödbak

Idag är jag en huslig student. Jag bakar nämligen bröd, det ni. Jag har aldrig i hela mitt liv bakat bröd. Eller visst på hemkunskapen i åttan och mitt och Elins bröd ville inte riktigt jäsa så det blev plattbröd. Jag hoppas på att jag inte är med om samma procedur idag. Jag vill ha en stor fin deg i min bunke om 30 minuter. När brödet är klart utlovar njag tjusiga bilder.

Semla!!

Jag vill så gärna ha en stor och fin semla med mycket grädde på. Hela dagen har jag haft det där suget som man kan få och det har verkligen inte gått bort. Nej nästa gång jag är någonstans där semlor finns tillgängliga då jävlar ska jag smaska semla.


Sugen någon?

Jobb?

Idag har jag fortsatt mitt jobbsökande. Dock är det inte på en särskilt jätteaktiv nivå än så länge men jag har i alla fall hunnit söka nåt. Om nån vet ett bra förslag på jobb jag kan söka kommentera gärna så kan jag få tips. Det är så svårt att komma på var man faktiskt kan söka och inte söka.

Livet är inte ett helvete längre

Nu känns det bättre jag har 67 möjliga omtenta-pluggkompisar från kursen. Jag var med andra ord inte ensam om att kugga. Men grattis de 40 st som faktiskt klarade det...

Helvete....

jag klarade inte mikron...

Gårdagen

Lördagen fortsatte precis som den började. Lugnt. Nu på kvällen har jag tittat på Körslaget och sedan har jag kollat igenom gamla inlägg på bloggen och det är med glädje jag meddelar att jag växt upp. Tänk att när jag startade denna blogg var jag inte mer än 17 år och gick i tvåan på gymnasiet. En liten plutt var jag helt enkelt. Nu är jag vuxen och bor i egen lägenhet. Eller så vuxen är jag kanske inte. Vissa beteenden är ju som att jag vore 17 år igen. 


RSS 2.0