O lover


You are the sweetest thing i've found since whenever
You're the only way my time is measured
You might be the silent type
but you're advertising louder now
It's crazy how you're killing me.

Vals

Jag & martin kommer äga balen när vi sveper förbi i vår vackra vals. Vi var helt klart bäst på valsträningen idag. Speciellt när man skulle snurra. Det knepigaste måste jag säga var att ta rätt fot vid rätt tillfälle och vara på tå när man skulle det. Hm får se jag får nog öva lite extra här hemma så kanske det sitter till tisdag.

Andreas & Jake

Som troligtvis många andra har jag och SB två personer var vi får ha sex med ifall tillfälle ges. Vi har då fått välja en svensk och en utländsk (jag tycker man kan få ha två utländska men iaf). Jag valde mina väldigt noggrant eller iaf den utländske för jag visste direkt vem jag skulle ta. Jag tänkte nu presentera de två hunkarna, Jake Gyllenhaal och Andreas Wilson.


Är de inte bara för granna?

Studenten kommer med stormsteg

Jag börjar se ljuset i tunneln nu. Slutet på min gymnasietid kommer stormande fram. Jag börjar kunna stryka massor utav saker på min långa att-göra-lista. Denna vecka kommer jag hinna stryka allt utom ett stort slutprov i Naturkunskapen. Känns skönt.  Om en vecka har jag satt på min min studentmössa på en offentlig cermoni eller vad man ska säga. Inofficiellt sätter vi på den på torsdag. Vid samma tid nästa vecka sitter jag troligtvis i bilen påväg in till Norrköping för att fixa mig inför balen. Helt sjukt att lilla jag ska ta studenten om 15 dagar. Jag är ju bara barnet hur ska jag klara mig nu?

Vad som däremot inte var så roligt var när jag vaknade upp igår morse och insåg att jag inte kunde andas med min näsa. Jag hade helt enkelt gått från att ha hostat hela söndagen till att på måndagen hosta OCH snora hela dagen. Kändes inte alltför kul att vara i skolan, men jag var tvungen hade prov sista lektionen. Idag mår jag bättre men har ändå stannat hemma. Jag behöver vila upp mig så jag blir frisk snart och kan vara med på allt det roliga som kommer börja i slutet av denna vecka.

En paus

Denna dagen blev som en lång paus ifrån min svenskarapport och inlärning av internationell ekonomi. Jag följde med mina kära föräldrar som tog med sig sina mödrar ut för att fika vid kanalen. En mycket blåsig vistelse blev det men skönt ändå att komma bort. En anledning till att komma ifrån mitt älskade pluggande. Jag måste nästan sitta hela kvällen nu bara för det.


Jag och farmor i blåsvädret samt jag och mormor i bilen och försöker se coola ut.

Min vecka i korthet

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag: Pluggat. Skrivit klart ett arbete om fågelinfluensan, försökt komma någon vart med svenskarapporten, plugga inför provet på internationell ekonomi samt lite självförsvar.

Fredag: Jag har planerat in att inte göra någonting. Känns skönt, ska hem till SB och bara vila upp mig på en dag.

Lördag, söndag: Plugga ännu mera jag har trots allt kvar matteprov, internationell ekonomi-prov, självförvarsprov, inlämning internationell ekonomi, inlämning av svenskarapporten och opposition samt ett slutprov i naturkunskapen. Tar listan aldrig slut?

Nu är det endast 20 dagar kvar. Norrköping tar studenten om 14 dagar jag är inte alls avundssjuk.

Vad vore väl en bal på slottet?

Jag borde plugga men tyvärr gör jag inte det istället provade jag min balklänning och jag måste medge att den inte känns till 100% rätt. Kanske blir bättre när man är helt fixad i håret och grejer som man känner sig lite finare men nee jag vet inte vad som är felet. Överdelen gillar jag men nederdelen är det lite si och så med. När jag blev så tveksam satte jag istället på mig min studentklänning och blev glad. Jag kommer känna mig finare på min student än jag kommer göra på min bal. Jag älskar helt enkelt min studentklänning. Jag får helt enkelt hoppas på att se någon som har en fulare klänning än mig på balen. Men men jag har läst att en klänning kräver kvinnan som bär upp den och jag får väl försöka med det då!

Stad i ljus


Världens sämsta kvalitet men syftet är ändå att visa hur underbar denna låt är. Älskar den verkligen och Tommy Körberg är perfekt för den, jag får rysningar.

Jag längtar bort... till Göteborg

Varje gång jag tittar på bilder så kommer jag alltid till min mapp från när jag och Johanna var i Gbg. Varje gång längtar jag tillbaka. Det är som att jag är kär i Gbg. Jag vill bara kasta mig över Gbg och krama om det och pussa på det. Så mycket tycker jag om denna stad. Jag önskar jag var född där. Då hade jag haft en definitivt charmigare dialekt än vad jag har nu, jag skulle inte få pikar från folk om att jag bor på landet fast jag inte gör det, jag skulle få åka spårvagn desto oftare även fast det finns i nrkpg går de inte lika ofta och jag åker aldrig spårvagn där, jag skulle kunna när jag ha tråkigt gå på liseberg eller nåt annat kul som inte finns häromkring. Ja jag skulle kunna hålla på mycket längre. Göteborg är en otroligt underskattad stad. Stockholm får alltid massa beröm medan det är mysigare i min kärleksstad. Det är som storstaden med småstadskänsla som jag och Johanna skrev så fint i vår projektrapport. Spårvagnen älskar jag den är finare där än i Norrköping och så går den till mer spännande platser som Liseberg eller Avenyn i Norrköping kommer man till Klockaretorpet eller Vidablick vad väljer man? Min kära vän Patrik skulle bli oerhört glad om han såg detta inlägg just nu så jag kan säga att jag tillägnar detta till honom. Han kommer troligtvis få besök till sommaren. Till min vän Patrik på Hisingen.


Kan man vara gräsänka fast man inte är gift?

Jag insåg för ett par timmar sedan att jag kommer vara gräsänka till sommaren eller som man på skoj kan kalla golfänka. Om jag ska vara helt ärlig känns det ganska skönt. Det blir som jag är van vid att ha det. Bara jag och mina vänner, då speciellt Johanna eftersom hon är den enda som kommer vara ledig. Jag ska vara extra mycket med min Johanna denna sommar eftersom vi troligtvis behöver spara in som en liten reserv som man kan ta fram när hon förhoppningsvis inte är här till hösten. För er som tror att jag är en ond människa som vill att Johanna ska åka ifrån mig enda upp till Sthlm tror fel för det är precis tvärtom. Jag vill att hon ska komma in på handels och få bli civilekonom och så ska hon bjuda mig på handelsfesterna så kan jag bli en pytteliten del av det livet också. Och så får jag mer anledningar till att åka till Sthlm, det känns bra. Så lite vill jag få ut av att Johanna är duktig och ska in på den bästa ekonomskolan i Sverige medan jag tänkte nöja mig med det näst bästa på hemmaplan; LiU. För att återkomma till mina gräsänklingsfunderingar så har jag som sagt kommit fram till att jag blir lämnad i sommar och det är inget jag går och riktigt är ängslig för. Tycker det kan bli trevligt med perspektiv på det hela, jag kommer inte hinna märka det förän det gått en månad och då är det endast två månader kvar men vem vet han kanske t.o.m kan få sällskap någon dag eller två om han vill det vill säga. Som sagt har jag även världens bästa person att vänsterprassla med; Johanna så jag kommer klara denna sommar galant. Låter som jag är en okänslig prick men så är icke fallet jag är bara van vid att vara singel så allt kommer bli som det tidigare varit men bara för en stund.

Jag och min allra bästa vän som jag ska tillbringa sommaren mest med.

Jag är tråkig igen

Måndag och jag känner att de resterande veckorna kommer bestå av tidiga hemgångar och plugg. Dagen har varit ganska slapp men samtidigt har jag fått reda på att om jag ska få mitt VG i matte måste jag plugga in det som en tok. Kommer bli galen på matte. Däremot känns naturkunskapen mycket bättre nu eftersom jag nu kommit på vad jag ska skriva om. Känns alldeles toppen! Nu ska jag bara kämpa in i det sista. Längtar till den 2 juni då betygen är satta och jag får sätta på mig min älskade studentmössa. Kämpa nu!

Jag och Hanna har kommit fram till att vi ska börja med pantomimteater för att vi var så otroligt duktiga på det. Tänk en skräckfilm med en pantomimare det vore något.  


Gossip girl

Hela dagen har jag nu suttit och sett på underbara gossip gril. Hade nästan glömt redan hur bra serien är. Känns skönt att få se ett nytt avsnitt redan nu på tisdag. Som jag längtat!


17 594 kr

Jag kollade nyss vad min blogg var värd och herregud så mkt pengar jag skulle kunna tjäna. Ja det var en lögn. Tyvärr. Snart ska jag till hanniepie. Jag tycker om den flickan.

None
Hanniepie är glad

Sjung om studentens lyckliga dar!

Snart får jag stå på Nyströmska skolans trapp och skrika ut min glädje. Anledningen till att jag tar upp det just nu är för att det börjar kännas nära för jag har nu en studentklänning och skor. När jag provade det till mössan kände jag mig som en riktig student. Jag längtar verkligen. Bara 25 dagar kvar nu.


Ofta när jag planerat blir det inte som jag planerat

Idag har jag varit ledig. Jag tänkte att jag skulle ta till vara på tiden och då plugga så att jag inte får allt att göra vecka 22 men istället har jag gjort allt annat utom att plugga. Denna dag har jag  städat mitt rum & badrummet, dansat loss för mig själv, suttit och nördat mig samt lyssnat på gamla skivor.  Väldigt produktiv dag må jag säga. En sak som faktiskt har med skolan att göra har jag gjort. Jag har läst två av tre kapitel av internationell ekonomi. Det måste börjas i tid för allt det där lär jag inte få in på en dag så om jag läser lite varje dag fram till provet så hoppas jag att det sitter. Wiie jag älskar frihandelsavtal, inflationer, högkonjukturer och penningplitik!
image191
Bara för jag insett att jag aldrig har några bilder på min blogg längre och för att bilder förgyller ett inlägg bjuder jag på en gammal bild på personen som står i centrum på denna blogg.

Varför älskar jag att hata Blondinbella?

Jag måste säga att jag ofta läser blondinbellas blogg. Ibland skäms jag men varför ska jag det jag är inte precis ensam. Däremot sitter jag ofta och irriterar mig på henne och är typisk svensk som inte gillar när folk säger att de är bra och hennes ego kan jag ibland spy på. Trots att jag stör mig så mycket på henne läser jag hennes blogg. Det är som att jag måste ha min dagliga dos blondinbella så att jag har någon att klanka ner på så att det inte går ut över mina vänner. Menas det då att jag är en ond människa? Även fast jag klagar och stör mig otroligt mycket på henne så kan jag ibland känna att hon är en bra tjej men mitt hat tar oftast över. Jag är även lite smått avundssjuk för jag önskar också jag kunde ha ett liv där jag gör massa saker samtidigt som jag har ett stort konto på banken. Ett tag hade jag faktiskt ett uppehåll från att läsa hennes blogg men vips så blev jag uttråkad och började läsa den igen. Jag får helt enkelt acceptera att jag dras till Blondinbella. Det måste ha att göra med att jag älskar att hata Blondinbella.

Vad gjorde folk innan youtube?


Oasis - Songbird
Härlig låt som man lätt kan nynna med till och man blir glad av.

Att det kan vara så roligt att brotta ner någon

Idag på självförsvaret har vi fått försvara oss mot killar. Riktiga killar inga mjäkiga småpojkar utan snarare unga män. Om vi säger såhär; det är mycket jobbigare och svårare att försvara sig mot dessa än en liten Johanna som förövrigt är starkare än hon ser ut. Jag var helt slut efter dagens lektion så det var tur att jag bara skulle hem efteråt. Men roligt hade jag, det känns alltid bättre när man fått en utmaning att ta tag i och det var det verkligen. Jag glömde helt bort teknikerna och bara försökte komma loss vilket resulterade i att det blev ännu jobbigare. Nej nu ska jag ta tag i min svenskauppsats och imorgon tänkte jag ta mig lite ledigt, pluggdag kanske?


Fucking jävla skitmåndag

Detta har vart en riktig skitdag och då inte bara för att det är måndag. Jag fick veta mitt resultat på nationella provet i matte c och det var ju sämre än man kan förvänta sig jag hade gjort fel på allt man kan göra fel på sa min lärare. Känns ju jättekul. Jag blev ju deprimerad men sista lektionen var ändå värst. Innan har jag haft mycket att göra och så slänger sig gubbjävlen som förövrigt är världens sämsta lärare ur sig att vi ska ha två saker till att göra i internationell ekonomi. Vi försökte få han att ändra sig men han kom bara med pissargument och lyssnade inte på oss elever. Jag hatar honom jävla as, sådana lärare borde inte finnas. Nu har jag klagat tillräckligt men aa jag tycker inte det är kul att gå i skolan nu.


En rolig en mindre rolig

En dag som borde bestått av matteplugg har istället inte alls bestått av matteplugg utan snarare en slödag. Det känns dock skönt att kunna få stryka en grej från sin att-göra-innan-studenten-lista då man sitter där i fyra timmar och ska skriva matteprov.

Men eftersom mina senaste inlägg handlat om skolan kan jag meddela att jag ska ta en liten paus från skolan imorgonkväll och då gå på SpA's klassfest. Ska bli kul att få festa loss lite och lite annat folk än de man är helt van vi expempelvis min Jockis.

Hon är handelskraftig också

Jag måste erkänna att jag inte sett fram emot balen ett tag här nu. Idag ändrade jag min uppfattning, jag ser nu fram emot balen. Anledning: Jag har bokat håruppsättning och på köpet får jag även sminkning och nagelfix. Jag känner mig stolt att jag äntligen tog tag i saken. Så Martin nu kan jag vara fin på våra balfoton!

Tisdagen har gått i matematikens tecken

Jag är så trött på matte att jag aldrig någonsin vill se en deriverin, logaritm eller annat kul som jag hållt på med hela dagen. Försov mig imorse och missade bussen så min enda lektion skippade jag så jag åkte hem och räknade matte istället och det är ungefär vad jag gjort hela denna dag. Imorgon lär det väl även då bli en hel del matteplugg då jag bara har en lektion. Dock måste jag även göra ett filosofiarbete som skulle vart inne för ca 1-2 månader sen men bättre sent än aldrig.

Saker att göra till studenten:
♦Nationellt prov Matte C
♦Slutprov+inlämningsuppgift Naturkunskap B
♦Prov Internationell ekonomi
♦3 prov Självförsvar
♦Uppsats+opposition Svenska C
♦En rolig uppgift Redovisning & Marknadsföring

Alla som säger att man inte gör någonting sista terminen i trean kan ju försöka övertala mina lärare att det ska vara så. 36 dagar kvar.


Livets undergång

Så var det söndag och en normal, lång skolvecka väntar. För några minuter sedan greps jag av panik då min kära vän Johanna påminde om allt vi ska hinna med under denna månad. Att jag dessutom har rester i vissa ämnen gjorde mig inte lugnare. Så f.r.o.m. imorgon, jag tänkte idag men sen insåg jag att One tree hill börjar om 10 min, så säger jag hej då livet, hej skola! Imorgon har jag hyrt in SB till mattestuga och denna vecka kommer mitt liv bestå av matte så matte c I'm all yours var glad nu.  Jag kommer älska studenten när den väl kommer. Bara 38dagar kvar.

Mardröm

Jag drömde en så hemsk dröm imorse. Drömmen handlade om att min mamma klippte av allt mitt hår väldigt elakt och jag var så arg på henne och skrek och grät och jag kände hur jag rörde på mig i sängen som man kan göra när man drömmer mardrömmar. När jag vaknade var jag tvungen att kolla så att jag hade mitt hår på huvudet och som tur var fanns det där. Jag hade samma känsla som i drömmen kvar i mig när jag vaknade. Usch det var en hemsk dröm med tanke på kommande bal, student och allt. Tur att det bara var en dröm.

Nationella prov borde förbjudas

Det slog mig just att jag har nationellt prov i matte om mindre än en vecka. Jag greps halvt av panik men sen pratade jag med Hanna och vi kom på att det inte gör något om man får IG för man kan inte göra om det. Bra resonemang tyckte vi. Det bästa är ju att det är över hela provet och man behöver inte oroa sig mera sen. Om jag ska vara helt ärlig förstår jag inte varför man ska sitta och skriva prov i ca 3 timmar i ett ämne som inte ens intresserar en för att se på vilken nivå man ligger i kursen. Som att jag presterar bra i det läget? Nej pressen är ju skitstor jag misslyckas totalt. Nationella prov borde helt enkelt förbjudas.

Sveriges landskap är min grej

När andra kan Amerikas eller Asiens länder så kan jag alla Sveriges landskap utantill vart de ligger och vad de heter. Jag känner att det känns bra att kunna. Däremot suger jag pinsamt nog på länder och städer utanför Europa för Europa kan jag även det ganska bra så jag känner mig som en amerikanare som bara kan om sitt eget. Jag måste nig träna lite på sådana saker så jag kan verka lite intelligent och inte är helt lost. Det får bli att gå in på vi i femmas hemsida så kan jag träna lite från macro till micro.

Englishman in New York


Var länge sen jag hörde den men nu kom den tillbaka hur skön låt som helst

Madicken

Igår visade 4:an långfilmen Du är inte klok Madicken och idag visade ettan serien och jag har nu sett båda två. Väldigt mysigt att sitta och titta och njuta. Man får heller inte glömma att ganska mycket är inspelat i min idylliska hemstad Söderköping så igår när jag och SB satt och tittade så sa jag ungefär hela tiden
 "Åh det är ju i Söderköping ser du vad mysigt det ser ut?"
Det är faktiskt riktigt underhållande att titta på madicken och att höra alla "fula" ord är ju så roligt. Dessutom är Lisabeth den roligaste ungen i alla filmer haha. Egentligen vilken skitunge.


Tv, tv, tv

När man är lite småkrasslig så får man titta på tv hela dagen och det är precis vad jag gjort idag. Jag har sett två serier som jag annars aldrig fastnat för men som var jättebra och jag ville bara se mer av och det var Veronica Mars och Smallville. Anledningen till att jag stannade kvar just på smallville kan vara att jag blev paralyserad av Tom Wellings söta ansikte. Har även tittat lite på oprah och det var riktigt intressant för det var Jenny McCarthy (tror jag hon heter) som pratade om sin son och hans autism väldigt gripande.

image190För att göra inlägget mer intressant bjuder jag på en bild på sötnosen Tom Welling.

jag är inte alltid på topphumör

Jag tycker synd om SB idag som har fått stått ut med mig. Jag har haft ont överallt och så har jag fått feber. Jobbigt gnällt har jag gjort hela tiden också men nu är jag hemma och får sova i min egen säng för första gången denna vecka. Godnatt

RSS 2.0