Min nya stil


Bara för att jag och Rebecca är så snygga på denna bild...

Uppdatering

Klockan är över tre och jag har inte gjort nånting vettigt idag. Jag har inte ens ätit mat än. Det är en slö lördag och jag känner inte ens för att göra någonting. Det är helt enkelt en inte-göra-nånting-dag idag. Skönt med sådana ibland.

Lördagsfix

Lördagmorgon och jag har ätit mina kellog's special K-flingor och sitter nu och gör mest ingenting, undrar var dagen tar mig. Eftersom det ser ut som en storm kommit in i min lägenhet och slängt massa saker överallt borde jag troligen städa och jag börjar inse att jag troligen inte kommer göra något annat som är roligare idag. Tyvärr. Men om någon har ett förslag är jag mycket gärna på det förslaget.

Fredag

För de som undrar var jag pysslat med idag kan jag hänvisa till min kära vän Rebeccad blogg för information och bilder. Klicka här.

Helg!

Ja snart är det helg. Jag ska stanna i Linkan i helgen då jag fått norrköpingsförbud av Rebecca eftersom vi i princip är de enda studenterna kvar i stan över helgen. Så ikväll ska vi äta tårta, riktigt mumsigt. Jag har vart fruktansvärt svull denna vecka och jag kan känna att ibland får man det, jag har trots allt träningsvärk från mina träningsövningar igår så det borde gå på ett ut.

Jag är glad för det är helg!

En notis: Igår träffade jag världens bästa Hanna och jag insåg att jag saknat henne hur mycket som helst!

Ja detta är jag!


Den som kan visa en snyggare bild ska få en kram av mig! Jag är verkligen inne i dansen på denna bild.

Lyckad gårkväll

Igår firade vi Rebecca såhär en månad efter hennes födelsedag och presenten från mig, Tanja och Petra var att laga mat och kolla på film. Blev mycket god mat med potatisgratäng och fläskfilé och till efterrätt, världens godaste (och kanske mest kaloribombande) kladdkakan. Självfallet var jag den som åt mest kladdkaka men men, man lever bara en gång och jag älskar sötsaker. Det var i alla fall en mycket lyckad kväll och ett trevligt inslag i vardagen. Idag är jag ledig och ska ge mig ut på en prommis senare.

Sommarjobb tack!

Det är nu man måste börja söka sommarjobb. Eftersom jag nu är universitetsstuderande kan jag hoppas jag är lite attraktiv på marknaden, iaf mer än vad jag var förra året med enbart en gymnaiseutbildning i ryggen nu har jag ju 30 högskolepoäng att räkna till. Dessutom kan jag söka lite mer fancy jobb som kräver att man studerar. Jag ska bara hitta dom bra jobben som dessutom vill ha mig. Så jobbsökandet är nu i full gång!


Uppdatering! (världen skulle klara sig bra utan ett av dessa onödiga inlägg)

Jag ursäktar för dålig uppdatering. Min helg har spenderats mestadels i Norrköping. I söndags insåg jag att en asbra serie var på 6an hela dagen så jag tittade på Chuck. Älskar det verkligen och vem är det som gjort den om inte Josh Schwartz. Igår var det ledigt från skolan och jag passade på att äta semla med Jocke och träffa mamma när hon skulle vara lite barnvakt åt Thyra. Idag måste jag tyvärr ta mig kraften att gå till campusussen för att åka tillbaka hem till Linkan och ha en föreläsning. Känns lagom segt. Nu ska jag samla kraft från glassen jag just åt och klä på mig!

Cravings

Denna vecka har jag varit så ätsugen. Jag vill äta allting känns det som. Men jag har ingenting hemma så detta sug förföljer mig. Idag har jag fått sånt sug efter scones eller bara vanligt hembakat bröd. Jag är så sugen att jag imorgon ska gå till hemköp och handla ingredienser till scones och baka. Jajamen jag ska baka bröd! Eller i alla fall scones.

Ledig

Idag har jag en ledig dag men tro inte jag låg o sov till nyss utan jag var uppe redan med tuppen för att spela squash med Rebecca. Sist vi spelade squash var i oktober eller något, den gången försvann vår boll upp i lampan. Denna gång har vi behållt bollen och det gick superbra. Vi är grymma squashspelare må nag säga. Jag får se om jag vågar mig på en match med sb på lördag.

Konsten att cykla på campus

Idag insåg jag när jag cyklade till skolan att jag efter nästan ett halvår fortfarande inte vet bästa sättet hur man cyklar på campus. Det är så mycket man måste ha med i beräkningarna. Det kan komma en rad med människor i vägen, det är hur många andra personer som cyklar samtidigt, gärna åt motvänt håll, man kan ha solen i ögonen. Idag höll jag på att cykla in i en person enbart för att puckot inte ville flytta på sig även fast jag gjorde det töntiga och plingade, jag hittade då ett hål att försöka cykla igenom och precis då så flyttar sig personen och jag råkar stöta till denne med min axel. Skyll dig själv puckor för att du inte går på gångbanan!

Jag orkar inte

Efter förra veckans plugghets så känner jag mig inte särskilt motiverad att börja en ny kurs. Jag tvingar mig därför till föreläsningarna i affärsrätt. Igår var nog en va de mest ovärda föreläsningarna jag haft och jag tackar gud för att jag inte fallit för trycket att plugga juridik för att det låter fancy. Slå i lagbok är inte riktigt min grej, jag fick nog av det under rättskunskapen i trean. Nej nu ska jag ta mig till det förbannade I-huset och ha ännu en ovärd föreläsning då man slår i lagbok (som jag förövrigt inte har).

Byta design

Nu på morgonen har jag tänkt igenom om jag ska byta min design på bloggen, jag har provat mig fram och tagit mitt förnuft till fånga  och ändrar den därmet inte. Jag har en bra design som det är. Enda anledningen att byta den skulle vara för att jag haft denna alldeles för länge. Nej Rachel Bilson får fortsätta titta på er när ni läser min blogg och bakgrunden kommer fortfarande vara blommig.


20 januari 2009 en dag att minnas

Idag är en historisk dag. Obama har blivit president på riktigt, Rebecca har fått sin cykelsadel stulen och jag har lyckats tillaga kyckling alldeles själv utan att drabbas av en läskig kräksjukdom. Det roligaste måste jag nog säga var att Rebeccas sadel blivit stulen, det gjorde min dag och min vecka. Jag har dessutom ätit goda brownies och tittat på Mamma Mia en sjätte gång, denna gång med sing-a-long. Mycket bra dag faktiskt. Jag tog mig ur min bubbla - äntligen.

Jag har lärt mig en läxa

Igår bytte jag soppåse och eftersom stället där man slänger soporna ligger på så skumt ställe där jag bor orkade jag inte ta ut dom direkt. Jag gjorde det därför ungefär nyss och vad får jag se när jag kommer tillbaka, jo en blöt fläck som luktar jätteäckligt. Jag har nu tvättat golvet så det istället luktar rengöringsmedel i hela lägenheten. Så från och med nu ska jag aldrig ha min soppåse stående så det börjar stinka om det.

Vardag

Idag har jag faktiskt någonting planerat och detta är att inte sitta inne och titta på Greek hela dagen. Jag har börjat känna mig en smula tragisk de senaste dagarna då jag inte fått någonting gjort men idag ska jag ändra på det. Men först och främst ska jag tvätta, laga riktig mat och gå på föreläsning. Om inte vädret hade varit skit kanske jag slagit på stort och gå en promenad men det längsta jag tar mig idag är till I-huset som förvisso ligger längst ifrån mitt hem av husen på campus valla. Men campus är stort så.


Jag piffar till inlägget med en bild på mig själv.

Mina matvanor

Ikväll lyxar vi till det rejält med knäckemacka och ett glas proviva. Jag orkar nämligen inte laga mat mer än en gång om dagen så detta är vad som bjuds i mitt hem. Gott men lite snävt kanske. Men man ska ju inte äta så mkt på kvällen och jag kommer definitivt inte göra av med särskilt mycket energi denna kväll då greek står på schemat!

Lagbok

Jag har precis börjat en ny kurs; affärsrätt. Till denna kurs som är i ungefär en månad kommer jag behöva en lagbok. De menar att jag alltså ska betala 1000 kr för en jävla lagbok?! Visst om jag läst juridik men herrejävlar vad jag inte vill ha en fet lagbok hemma hos mig som jag vet kostat en massa pengar. Nej där går gränsen, någon som råkar ha en liggandes hemma som skulle kunna låna ut en lagbok till mig?

Greek

Igår tittade jag  på Greek i princip hela dagen och jag kan helt enkelt inte få nog. Att det finns två hetingar i serien gör det hela ännu bättre. Själv är Cappie min favorit men ibland kan Evan vara en riktig snygging.

 
Cappie vs Evan

Övning ger resultat

Nu har jag hållt på i över en vecka med mina träningsövningar och man kan ju tycka att nu borde jag orka mer. Men icke. Mina situps kan jag ibland få kramp i magen av. Jag hoppas det ger resultat, man känner sig iaf duktig varje gång man gjort dom. Snart kanske jag också är snygg och redo för beach09.

Det är över nu!

Jag känner att det är skönt att tentan äntligen är över. För er som undrar hur det gick kan jag meddela att jag inte ha någon som helst aning (eller inte en blekaste på östgötska) det kan ha gått hur som helst, men jag gjorde mitt bästa. Ikväll är det fest!

Jag orkar inte mer

Oh jag är så omotiverad till allting just för tillfället. Tentan är imorgon och idag har jag pluggat enbart två timmar och än sålänge har jag inga fler timmar inplanerade. Jag orkar inte bry mig, jag vill få min fritid tillbaka och slippa drömma om efterfrågeformler och utbudskurvor. Imorgon är det över. Imorgon kl 13. Jag vill vrida fram klockan 25 timmar.


Uppdatering: Jag gjorde ett tappert försök att plugga igen. Jag klarade ungefär 10 minuter.

Jag vill ha lördag idag...

I en blogg ska man skriva om intressanta saker. Saker som man själv intresserar sig av eller helt enkelt om sig själv. För tillfället har jag ingenting intressant att skriva om. Jag kan inte ens skriva vad jag gör om dagarna för då skulle det bli en mening. Bellas dag: 8-17 plugg, sitta framför datorn, titta på tv, sova. Inte så intressant va? Idag har jag gjort 3 gamla tentor och läst igenom Mikroekonomi -lära lätt med andra ord micro för dummies. Jag behövde det, för jag är en dummie. Mitt liv får jag tillbaka  på lördag 13.00 så då kan ni tappra läsare få nåt intressant att läsa om.

Choklad!

Jag är så fruktansvärt sugen på choklad. Jag vet inte vad jag ska ta mig till just nu. Min kropp orkar inte ta sig någonstans men samtidigt så skriker den efter en chokladkaka som jag kan mumsa i mig. Jag har försökt stoppa suget med melon men icke kroppen är kräsen och vill ha choklad. Sysselsätta mig borde jag göra så jag inte tänker på min chokladabstinens.

Mamma mia!

Mamma mia soundtracket är det bästa botemedlet mot pluggdepression. Jag blir så lycklig av att lyssna på honey, honey eller lay all your love on me. Bra sak när man har pluggpaus.

Missa inte...

...att titta på sex and the city från början nu på trean! 19.30 måndag- torsdag

Jag ska göra allt jag kan

Jag börjar tröttna på gamla tentor just för tillfället! Jag känner mig dessutom jättetrög, men jag ska fan kunna det här. Jag ska inte kugga, jag ska inte kugga. Jag tror jag ska börja med 12 timmars arbetsdagar... 

Fredag

Nu är det helg och idag ska vi vara kortare än vanligt i skolan hade vi tänkt, det är ju trots allt fredag. Senare idag ska jag möta mina högstadiekompisar som jag inte ser alltför ofta längre för en liten matbit på världens bar. Sanna skall nämligen fara långt bort, ännu längre än till arvisjaur (jag kommer inte ihåg hur det stavas) hon skall nämligen till andra sidan jorden. Så jag skall tillbringa min helg i Norrköping och jag tänkte även uttnyttja diciplinmannen SB till mitt plugg, han har mer erfarenhet vad gäller tentaplugg än vad jag har. 

 
Jag kommer även träffa på denna galning imorgon hemma hos elin som jag tänkte besöka en sväng.

Jag och min råsaftcentrifug

Oh jag älskar min råsaftcentrifug! Det var jättelänge sen jag använde den men nu ska jag börja använda den mer jag har upptäckt en supergod energikick! Jag blandade i 4 kiwis och 1 äpple och det blev ett glas juice som är supergott. Dock kan man kanske ha fler äpplen och mindre kiwi men det var gottigotti.


Exakt sådär ser min råsaftcentrifug ut. Från OBH Nordica.

Vardagskompott

Jag har inte kommit in i mitt pluggande ännu men vi får hoppas att det "ter sig" som man säger i östergötland. För er som undrar ska jag skriva min tenta den 17 januari. Istället har jag handlat och fyllt upp kylen med diverse godsaker, mycket frukt!  Det var sjukt jobbigt att sitta på bussen med min fulla väska, vad som var ännu värre var att gå från bussen. Jag har även hakat på Tyras "projekt" om att man ska göra 50 sit ups, 30 armhävningar och 50 rygglyft varje dag i fyra veckors tid så jag ska bli stark och snygg! Nej nu ska jag göra min matlåda till morgondagen och äta mina knäckemackor till kvällsmat.

Tillbaka

Så var vardagen tillbaka då. Plugg för hela slanten. Det var trögstartat med en föreläsning och sedan satt jag rebecca och tanja med vår kära övning som gick lite sisodärbra om man säger så. Får hoppas man kommer in i tänket imorgon för det är inte långt kvar till den härliga tentan. Jag gillar inte att ha ett jullov emellan så man hinner glömma bort allt. Kanske därför statistiken för de som klarar mikrotentan bara är 30%.


Jag vill känna mig som på nyår igen, jag var glad och inga tankar på skola eller vad jag ska handla för mat.

Greek



Oh jag har hittat en ny serie! Greek, absolut min tv-seriegenre med konflikter, kärlek och college. Om ni inte redan sett det ge det en chans! Förstår inte varför man inte hört mer om serien.

mjukstart


Ja jag pluggade i 1 timma sen gav jag upp och nu sitter jag och tittar på top model. Ja så bra är min självdiciplin, imorgon börjar mitt nya seriösa liv....

Självdiciplin tack!

Jag hade som sagt tänkt plugga idag och nu är klockan snart tre och jag har inte ens tittat på min microbok. Vad är felet?! Jag måste nu hitta min plugganda och sluta att göra andra saker istället. Nej nu får jag sluta upp med detta.

Mitt kylskåp

Inatt hade jag en hemsk upplevelse. Jag drömde och i min dröm var det ett fuktansvärt ljud som inte ville sluta och det kändes som det blev högre för varje sekund jag vaknade upp och insåg att ljudet kommer från mitt kylskåp. Jag går upp och försöker få slut på ljudet men icke, det fortsätter tjuta. Jag kommer på att jag har instruktionsboken till den och då ser jag att ljudet kommer ifrån att den gör någonting som är helt normalt och att den då låter som ett rjutande susande ljud. Men varför ska den få för sig att göra det kl 3 på natten?! Varför inte typ 12 på dagen? Ska jag alltid få vakna upp till detta hemska ljud mitt i natten eller byter den tid för varje dygn?

Nyttig tisdag

Idag har jag planerat att ha en duktig dag. Den började bra med att jag nu har gjort köttfärssås och den blev inte skitäcklig som sist jag gjorde köttfärssås. Dock gick det inte smärtfritt då jag inte har en aning om hur man använder en konservöppnare och att jag självfallet hade tomatpuré i en metallburk så jag fick stå med en kniv och försöka få upp skiten. Dessutom ska jag tvätta och jag tänkte ta tag i min microekonomi och läsa och försöka skriva en sammanfattning av det vi gått igenom än så länge.

FRUSTRERAD!!

Ahhh! Här ser man fram emot en knäckemacka med ost och smörgåsgurka på och vad händer?! Jo jag får inte upp locket på den där jävla burken! Jag blir tokig så nu står den oöppnad i min kyl och jag fick vara utan smörgåsgurka.

Måndag

Om två dagar börjar skolan igen. Känns jobbigt då jag helt förslappat mig under hela min ledighet, jag måste ändra på det. Ska nog börja småplugga lite innan. Just nu sitter jag och tittar på Veronica Mars, känns skönt att kunna plocka iordning och slötitta på det under dagen. Känns som en bra måndag.


Mitt nya hem! Jag ursäktar att det är lite stökigt och dålig kvalitet på bilderna men såhär bor jag nu.

RSS 2.0