Morfar

image175
Du kommer alltid vara världens bästa morfar! 


Bella skryter

Jag har gjort det igen. Jag har vart en helt fantastisk dotter som har städat lägenheten. Bara för jag ska ut ikväll och inte kommer vara hemma imorgon så tänkte jag att jag kunde städa lite för att göra mamma och pappa glada. Hoppas de uppskattar det fina resultatet.

Sweet Home Alabama

  image119

 What do you want to be married to me for, anyhow?
So I can kiss you anytime I want.

Storleken har visst betydelse

Idag har jag haft en riktigt vintrig dag med Johanna. Vi tänkte att om snön nu får för sig att komma i slutet av mars är det bara att göra det bästa av situationen så vo tog pulkan och tefatet och gick ut till grusgropen; pulkabacken vid mig. Där var vi helt ensamna och det var helt vitt överallt så mycket snö var det. Efter att ha plogat upp nästan hela backen och jag hade vurpat så bestämde vi oss för att göra en snögubbe. Snögubben fick namnet Johan-Gabriel mycket fint namn och jag får säga det. Han hade mycket former och var större än både mig och Johanna vilket inte är så stort med tanke på att båda är under 160 cm så. Men efter att ha rullat den där snögubben kom vi fram till att storleken har betydelse, det är mycket enklare att rulla en stor snöboll än en liten. Därefter gjorde vi snöänglar och sedan pulsade vi hem till mig då vi gjorde världens godaste varma choklad och till det serverades mackor med ost och gurka. Vi såg Tjenare Kungen till vårt mellanmål.

image174

Snillen spekulerar

Hur lång tid tar det att bygga ett berg?
- Min bror Glenns förslag för att göra Häggvallen till en gryta

Lite helgmusik


Lyssnade på gamla skivor och hittade denna underbara låt.
Christian Kjellvander - Portugal

Det enda som hördes var skrålet från charlotte perellis vinnarlåt

För att beskriva min utgång igår tänker jag använda mig av suddiga bilder. Var himlans kul efter detta uppehåll och min avhållsamhet från spriten.

image168image169
Som ni ser var jag riktigt populär haha. Fler bilder kanske dyker upp i nåt annat inlägg.

Walls, sweatin', it's hot up in this joint


image167It's getting hot in here
So take off all your clothes
We are gettin so hot, we gonnaa take our clothes off

Att klippa sig eller inte klippa sig?

Jag funderar på om jag ska ringa frisören och få en klipptid. Men jag vet inte om jag verkligen ska det. Jag vill ha förändring.


Nya upptäckter

"Vi arbetar oss uppåt!"
- Pappa efter att ha sett att vi nästan är först i telefonkatalogen på V/W


En sista dag i skolan

image166Sådär nu har jag, enligt mig själv, avslutat denna veckas studier. Jag tänker ta mig själv lite ledigt imorgon. Eftersom jag endast har två lektioner och jag kommer inte gå på den sista för jag har annat inplanerat så tänker jag skippa hela dagen. Ska bli skönt, en extra ledig dag. Sedan är det 1,5 veckas ledighet och efter det en vecka i skolan för att sedan åka till Italien. Känns sjukt att det är så nära nu. Har alltid vart lång tid kvar tycker jag men nu märker man att det börjar närma sig. Ska på möte om resan idag med föräldrar och allt, spännande. Innan dess ska jag passa barn. Underbart jag som älskar barn. Vill också tillägga att jag idag lärt mig hur man tar sig ur strypgrepp så försök inte med mig!

Jag är inte bitter

Nu ska jag sätta upp regler som jag och Johanna funderat ut. Jag är nu trött på dessa jobbiga offentliga par. Än sålänge är de ganska få men vänta de kommer med vårsolen. Det gäller att man är stark. Singlar kan tycka de är jobbiga för det får dem att känna sig ensamna och otillräckliga. Detta är inte mitt problem. Jag är bitter och tycker de är skitjobbiga helt enkelt. Hur kul är det att se ett par stå där och tafsa på varandra? Så nu lite vad jag tycker.
1. Man ska helst bara röra varandra vid tillfällen som precis när man ses eller man ska lämna varandra. Förklaring: man kan väl vara glad när man ses så då får man ge varandra en puss eller en kram men låt det inte gå till överdrift och bli tokhångel. Man får hålla handen om man känner för det också.
2.  När du är med andra människor är det patetiskt att stå och hångla och tafsa på varandra.
Förklaring: Behövs det verkligen? Get a room! Det är bara äckligt inte det minsta gulligt.
3.  Alla vet att par som är mogna och riktigt kära behöver inte bekräfta det hela tiden.
Förklaring: Tror ni det är kul att se när ni gullar hela tiden? Nej låt varandra vara för ett ögonblick. Håll avstånd!
4.  Vad är meningen med kyssbilder?
Förklaring: Det ser ju ut som man ska äta upp varandra. Och nej ni ser inte lyckliga ut.
5. Ni får göra vad fan ni vill när ni är hemma. Ensamna. Jag skiter i det men när ni går ut på stan då blir jag trött.
Förklaring: Jag tycker jag var ganska tydlig.

Nu vet ni vad jag tycker. Alla säger till mig men Bella du är bara avundssjuk för du inte har pojkvän. Vadå är du sjuk i huvudet eller jag är ju rädd för parlivet varför skulle jag någonsin vara avundssjuk på en relation där man måste bekräfta varandras kärlek hela tiden genom att säga att man älskar varandra i varannan mening och inte kan låta bli varandra när man ses? Är det det som är kärlek kan jag faktiskt klara mig utan det. Ni får kalla mig vad ni vill men avundssjuk det är det sista jag är.


På promenad genom stan

Precis vad jag har gjort faktiskt. Promenerat genom stan. Söderköping är faktiskt en stad även om vissa påstår någonting annat. Jag drog ut Johanna och vi gick en lite annorlunda väg denna gång. Vi gick för det första på andra sidan om slussen och vi gick i kanalen. Nu när vattnet inte är i kan man passa på att knalla i kanalen mycket trevligt. Var en solig och underbar söndag idag och dagar som denna älskar jag min hemstad.

image164image165 Man ser tydligt skillnaden på mig och Johanna stilmässigt. Jag har värsta friluftskläderna medan johanna knallade runt i sina tajta jeans och stövletter. Men jag älskar Johannas trädkramarlook.

Flickorna på bilden...

image135

...är två småflickor med förbindelsefobier
I alla fall om man ska tro på flickan till vänster.


Jag kan vara duktig när jag lägger den sidan till

Idag känns det som jag gjort någonting hela tiden trots att jag bara vart hemma. Nu när allt är som det är måste alla hjälpa till så därför började jag min morgon med att städa köket. Konstigt tänker säkert många men jag fick en impuls. Därefter har jag hunnit skriva klart mitt referat som jag segat mig med samt städa nästan hela lägenheten. Gissa om min mamma blev glad. Skönt att se henne glad faktiskt med tanke på att hon var ledsen när hon gick. Nu har jag bara mitt eget rum att städa samt att skriva klart min filosofi och göra ett matteprov innan jag får gå på lov. Men innan dess ska jag se melodifestivalen ikväll. Självklart gör jag som resten av min familj och hejar på BWO. Jag skiter i om den, enligt många, låter likadan som de andra jag hänger med i den och den är trallvänlig. Dessutom har de en publik i Europa.

Trots att jag bara var fem år när det hände...


Ges - När vi gräver guld
Jag kan nästan hela VM-krönikan -94 älskar den verkligen. Bästa VM. Underbar låt. Jag kan inte låta bli att vara nostalgisk. Jag kommer aldrig glömma Brolins målchest eller Tommy Svenssons kullerbytta. Det är svårt att slå.

Stäng av mobiltelefonen. Om Gud vill dig något lämnar han ett meddelande på telefonsvararen.

Min bror har varit här. Det var trevligt. Vi åt mat och lekte med hans nya dator. Spelade mest töntiga spel men kul var det. Jag har även hämtat matteböcker i skolan idag så jag kan plugga inför provet på måndag. Imorgon ska båda mina bröder samt min mor åka in till morfar på sjukhuset men jag får troligtvis inte följa med p.g.a. min hals. Inte roligt jag vill träffa honom. Var så länge sen nu och längre kommer det bli tyvärr.


...

Såg att jag inte bloggat på några dagar nu så jag tänkte uppdatera lite. Tyvärr har jag nog ingenting roligt att säga. Jag har blivit sjuk - igen. Känns som jag alltid är sjuk nu för tiden dock är det bättre denna gång än sist däremot kan det vara så att en halsfluss är på väg. Konstigt i så fall med tanke på att jag hade halsfluss sist runt nyår och innan dess i augusti. Hoppas verkligen inte det är halsfluss jag vet hur hemskt det är usch.

Inte nog med att jag blivit sjuk tråkiga nyheter har kommit till min familj så allt är inte som vanligt här hemma. Det är många telefonsamtal och mycket ledsna miner men jag försöker göra allt för att stötta min mamma och för att hålla tårarna borta. Det sistnämnda är fruktansvärt svårt. Men det som är bra med dessa nyheter är att vi i alla fall slipper leva i ovisshet nu. Vi vet vad som kommer ske och behöver inte gå och fundera på det.


Het, hetare..

image163
Justin "Dr. Karev" Chambers
En anledning till att se Grey's Anatomy förutom hundra andra som att serien är helt underbart bra men med snyggingar som denne man blir det bara bättre.

What if you


Underbar låt med underbara Joshua Radin.

Skandal!

Varför gick inte Carola och Andreas Johnson vidare? Jag är i chocktillstånd. Men däremot har vi skämtet Christer Sjögren i finalen. Vart är Sverige påväg? 

Dagen i korthet

vakna-komma hem- plugga-sova-plugga-städa.  Vilken lördag!

Grattis

image162
Hanna
19 år blir du och firad av nästan hela "gräsmattan" vi kommer ha sååå kul ikväll!

Vad är egentligen meningen med livet?

Den frågan ska jag besvara i min filosofiuppgift. Lyckligtvis är det inte så djupt som det låter men det krävs ganska mycket tankar från min sida. Jag ska helt enkelt komma fram till vad man utifrån sett skulle säga vara meningen med livet för människorna. Så jag ska plocka fram utomjordningen i mig och börja småodla mitt filosofiska skägg så jag kommer på ett bra svar. Ganska trevlig uppgift egentligen bara man har motivationen. Jag har sagt till mig själv i flera dagar nu att jag borde plugga men det var först idag som jag tagit mig själv i kragen. Som sagt har jag börjat med min filosofi och jag har även börjat plugga på min internationella ekonomi. Mycket trevlig kurs med en mycket rolig lärare. Nej nu ska jag fortsätta filosofera och sedan ska jag försöka skriva rent mina släktforskningsanteckningar så jag kan redovisa för CJ snart.

Säger jag någonting så håller jag vad jag sagt

Jag har faktiskt lovat en sak. Eller lovat och lovat men jag har sagt en sak och jag håller mig till planer jag talar om för folk. Därför ska jag nu genomföra det genom att skriva ett inlägg. Som jag tidigare nämnt har jag en mycket hemlig vän. Det enda man vet om denne hemliga vän är att det är en person av det manliga könet. Han är även mycket trevlig och har i viss mån ganska dålig filmsmak har jag befarat. Dock är han en riktig hejare på frukost, vet precis vad man vill ha. Nästan lika proffisionell som jag själv faktiskt.  Trots att jag inte träffat mannen så många gånger så tycker jag att han är en bra kille och i smyg så tycker jag faktiskt om honom. Men det vet han egentligen inte om för jag har inte sagt det till honom. Det var allt jag hade att säga denna gång. Slutbloggat

I know this is a wonderful world

James Morrison gör mig verkligen känslosam. Jag vet inte varför men på nåt sätt så smälter han ner känslokalla Bella och gör henne väldigt känslig. Då syftar jag inte på sorgsna känslor utan glada känslor. Väldigt trevliga känslor om man känner för det. Det är precis som i Love Actually där en av personerna säger att nån artist jag inte minns namnet på har gjort vanligtvis känslokalla henne till en romantisk kvinna. Jag tror James Morrison har samma effekt på mig. Just you give me something kan jag även känna igen mig själv i. Man blir rädd när ens känslor tar över mer och mer. När man märker att det faktiskt finns någon kan ge mig det jag vill ha. Det är läskigt och det är inte ofta man känner sådana saker.

'Cause you give me something,
That makes me scared alright,
This could be nothing,
But I'm willing to give it a try,
Please give me something,
'Cause someday I might call you from my heart.

But it might be a second too late,
And the words that I could never say,
Are gonna come out anyway.


Lata personer är också människor

Nu börjar jag bli trött på min lathet och dåliga själdiciplin. Jag har i mina mått mätta ganska mycket att göra i skolan innan jag får gå på påsklov vilket är om ca 2 veckor. Så eftersom jag har så mycket och för att jag ska slippa stressa så borde jag alltså sitta och göra någonting vettigt nu när jag har tid. Med andra ord borde jag plugga. Pluggar jag nu då? Nej jag sitter och gör ingenting istället. Det blir som att det är en motsatt effekt på mig. Om jag har mycket så gör jag ingenting alls istället utan bara klagar på hur mycket jag har att göra när jag i själva verket inte gör någonting så jag får skylla mig själv.

Imorgon har jag projektredovisning och jag vet inte riktigt om jag kommer ihåg allt jag ska säga men jag får träna lite extra på det ikväll och sen så kommer det gå galant imorgon. Tänka sig att imorgon är skiten över. Jag kommer vara lycklig fram till jag inser att jag inte kan skylla på projektet längre när jag inte gjort de andra sakerna jag måste göra. Från och med nu tänkte jag bli en seriös person som ska göra upp scheman och saker så jag verkligen får någonting gjort. Dessutom tänkte jag starta igång lite seriöst med min träning igen. Får se hur det blir med den saken jag har fortfarande lite småont i halsen.

Ibland behöver man inte ha en bra text för att lyckas med en låt

Jag satt och lyssnade lite på (du är så) yeah yeah wow wow. Så insåg jag plötsligt hur dålig låten verkligen är. Jag kan inte förstå att jag någon gång har tyck om detta skräp och vad är det för text? Ok jag kan säga att jag känner mig fölåten för jag var trots allt bara 10 år när den kom och det var 90-tal. Allt är förlåtet på 90-talet. Bara för att bevisa hur dålig text det är så bjuder jag på den.

Du är här, jag är frusen. Du är en av flera tusen. I en plastburk för oss unga. Är du där med mun och tunga
Du är flickan i reklamen. Som har tagit charmexamen. Tv-Shop är så på riktigt. Det du säger är så viktigt

Och du är så. Yeah Yeah Wow Wow! Du är så. Yeah Yeah Wow Wow! Du är så. Du är så

Hjärtat slår hårt, helt utslagen.Jag vill höra andetagen. Fyra dB och jag kan höra. När du sen börjar förföra
Några ord om stora saker. Här finns allt för alla smaker. I en plastburk på 24 tum. Sen så börjar jag att yra

För du är så. Yeah Yeah Wow Wow! Du är så. Yeah Yeah Wow Wow! Du är så. Du är så. Du är så


Baa bababababa
Aaaahh, baa bababababa
Aaaahh, baa bababababa
Aaaahh, baa bababababa
Aaaahh


Du är här, jag är frusen. Du är en av flera tusen. Låt mig komma kan du svära. På att du alltid ska va nära
Jag vill bara explodera. Lite till och lite mera. Som en lucka i mitt sinne. Känslor som jag har stängt inne

Ett kärt återseende

Förut blev jag sugen på att lyssna på James Morrison så jag letade då upp musiken på datorn. Ganska snart blir jag fundersam och undrar varför jag inte har lyssnat på denna underbara musik på flera månader. Jag som tycker jättemycket om James Morrison. Han är på något vis som en vändning i mitt musikliv. Hela hösten var han med mig och bara för jag blev så glad av detta återseende så lägger jag in en bild på mig och Jocke.

image160

Ibland måste även den bästa offra sig

Jag insåg att min blogg såg ganska tråkig ut just nu. Även om jag har en skitsnygg design på min blogg måste även inläggen ha lite roliga inslag för att man ska känna att det är värt att läsa. Därför tänkte jag nu bjuda på hela TVÅ stycken bilder. Inte alla bloggare som är så generösa.

image158image159En bild på Thyra och en bild på mig. Själv anser jag att jag tillhör den söta av oss två. Men med mig som faster kommer Thyra bli ett riktigt bra barn.


Facebooknörd? Jag?

Förra veckan fick jag höra att jag var en riktig facebooknörd och min första tanke var: Jag är ingen facebooknörd. Men ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att jag nog är det trots allt. Hur pinsamt det än låter. Trots att det aldrig händer nånting på min facebook så går jag alltid in där ungefär var femte minut för att se om något nytt hänt i facebookvärlden. Det har det nästan aldrig.  Så om någon nångång skulle skriva till mig på facebook skulle jag bli överlycklig och man skulle inte behöva vänta länge på svar. Det leder också till att jag skriver helt fullständigt onödiga frågor i meddelanden som inte behöver besvaras så jag kan få kicken igen när jag får ett nytt meddelande. Jag tycker även att personen jag har en liten meddelandekonversation med bör svara på mina meddelanden även om det inte är någonting att svara på.  Självklart behöver ingen vara rädd att skriva till mig på facebook. Man kan faktiskt komma ifrån en meddelandekonversation med mig. Jag är inte heller så långsint så jag kommer över det på kanske någon timme men när  jag inte har någonting att göra så blir jag en riktig facebooknörd.

Den kommer tillbaka när du minst anar det

Dagens humör: Glatt humör trots att det är måndag.
Dagens mående: Tipptopp
Dagens borde:  Plugga men får se hur det blir med den saken.
Dagens frisyr:  Knut på huvudet
Dagens klädsel:  Pyjamasbyxor och tröja
Dagens planer: Duscha, kanske påbörja filosofin samt slöa framför tvn .
Dagens man jag vill ha: Kanske Tobias Hysén, kanske Danny Saucedo, kanske Penn Badgley eller någon annan snygging kan inte riktigt bestämma mig.
Dagens längtan:  Ja vad kan Bella längta till?
Dagens fundering:  Kommer jag och Hanna att öveträffa oss själva och göra ett lika bra arbete som  stressarbetet?
Dagens beroende: Chips. Brukar inte vara nåt chipsfan i vanliga fall men hittade ett par riktigt goda.
Dagens tråkigaste:  Jag har en hel del att göra i skolan innan lovet.
Dagens tv: Jag har inte ens satt på tvn idag vilker är mycket märkligt men pinsamt nog måste jag se Andra Avenyn.  

"Är Jesus och tomten samma person?"

Då var ännu en helg slut. Denna vecka ser jag verkligen inte fram emot att gå till skolan. Har troligtvis missat en del förra veckan då jag var hemma tre av fem dagar men men jag får väl leva med det. Gårdagen började tidigt då jag 11.00 satt i kyrkan och inväntade dop. Var en oväntad kort tillställning det trodde jag inte men Thyra skrek hela tiden och man blev lite nej men lilla gumman skrik inte. Kvällen spenderades i nrkpg hos min hemlige vän. Väldigt hemlig är han ska ni veta. Annars har jag inte gjort nåt vettigt. Detta inlägg blev inte heller så vettigt men vad kan man göra åt saken? Förresten var Charlotte Perelli faktiskt bäst i melodifestivalen igår. Slutpratat.

Rubriken syftar till ett citat från Sunes Jul.

RSS 2.0